Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamilton: A senki földjén vagyunk

Hamilton: A senki földjén vagyunk

F1, Sky Sports
Magányosnak nem érezte magát, küzdött, amennyire tudott, ám Lewis Hamilton szerint jelenleg a hatodik helynél többre egyszerűen képtelen a Mercedes.

A fő terve már a rajtnál összejött: lehagyta Cunoda Jukit és felzárkózott közvetlenül George Russellre. Lewis Hamilton és a Mercedes versenye ezek után pontosan úgy alakult, ahogy a hétszeres világbajnok egy nappal korábban megjósolta: nem jutottak előrébb, de tudták tartani a helyezésüket, így a 6. és a 7. helyen értek célba.

A különbség annyi volt, hogy a végén helyet cseréltek. George Russellnél szükségét érezte a  csapat egy extra kerékcserére, amiből Hamilton profitált.

„Egész jó volt. Jól sikerült a rajtom. Az első etapon George mögött voltam, de aztán volt egy elfékezésem a tizenkettes kanyarban. Úgy öt másodpercet vesztettem ott. Pozíciómba nem került, de időmbe igen, mivel mások mögé ragadtam” – nyilatkozta Hamilton.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Látszólag magányos és egyhangú versenynek tűnt, ám a brit „cáfolt”. „Az elején George volt előttem, láttam embereket és zárkóztam, szóval nem igazán éreztem magam egyedül. Csak nyomtam, próbáltam csökkenteni az éppen aktuális lemaradásomat. Egyszerűen jelenleg nem vagyunk olyan gyorsak, mint mások. De lassan közelebb lopózunk.”

Szavaiból érezhető, kissé súlytalannak érzi az egész helyzetüket. Hét bajnoki cím után ez persze nem meglepő. Hamiltont megkérdezték, tud-e kiemelni pozitívumot a hétvégéjükről.

„Nos, azt, hogy szereztünk pontot. Ez a pozitívum, miközben a senki földjén vagyunk. Jól zártunk, és nem hinném, hogy ennél többre lettünk volna képesek”

– felelte.

Azt is elárulta, mekkorára tippeli a jelenlegi lemaradásukat. „Egy körön fél másodperc a hátrányunk, a versenyen kicsit kevesebb. Talán három tized.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A kérdésre, mennyire nehéz kezelniük, hogy jelenleg a hatodik hely a maximum és egy leggyorsabb körért járó bónuszpont számít sikernek számukra. „Nem különösebben nehéz. Egyszerűen itt tartunk. A tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk, és ennél jobbra nem voltunk képesek” – ismerte el.

Főnöke, Toto Wolff továbbra is hiszi, hogy ez csak átmeneti állapot, és lesznek még közelebb is az élmezőnyhöz. Szerinte lassan mozdul valami a Mercedesnél.

„Nem lehet látni az eredményen, de lépésenként olyanná kezd válni az autónk, amilyennek látni akarjuk. Harminc másodpercnél nagyobb a hátrányunk a leggyorsabbal szemben, ami sok. A hatodik és hetedik helyre nem lehetünk büszkék. Érezhető a frusztráltság a hangomon, de lesz jobb is, és fokozatosan javulnunk kell. A sport már csak így működik”

– mondta az osztrák.

Javulásra viszont nem egy héten belül számítanak. George Russell szerint a jövő heti Monacói Nagydíjon hasonló verseny várhat rájuk, mint most. „Nem gondolnám, hogy a mezőny nagyon összekavarodna. Lenyűgöző látni, amit a McLaren jelenleg csinál. Tizenkét hónapja ők voltak a leglassabbak, most pedig a leggyorsabbak. Ez megmutatja, bármi lehetséges, ha rátalálsz a titok nyitjára. Azt várom, hogy olyan helyzetben leszünk, mint a mostani hétvégén” – tekintett előre a hetedik helyezett.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak