Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Nem áll fel az imolai rajtrácsra Alonso

Nem áll fel az imolai rajtrácsra Alonso

FIA, Autosport
Fernando Alonso a pocsék időmérője után csak a boxutcából fog nekivágni a vasárnapi versenynek Imolában. Nincsenek vérmes reményei a spanyolnak.

Az utolsó helyen zárta az időmérő edzést Fernando Alonso az Emilia-Romagna Nagydíján. Az Aston Martin versenyzője a Q1-ben az egyik gyorskörén a kavicságyban kötött ki, majd az utolsó próbálkozásakor egy műszaki probléma miatt a boxba hívta őt a csapata.

Eredetileg a 19. rajtkocka lett volna a spanyolé, mivel Logan Sargeant legjobb időeredményét utólag törölte az FIA, ám az Aston Martin úgy döntött, ezt a helyezést érdemes feladni azért, hogy változtathassanak az autójuk beállításain.

A csapat megerősítette, megszegték a parc fermé-szabályokat, és átalakításokat végeztek el Alonso autóján. Módosították annak felfüggesztését is. Ennek következtében csak a boxutcából fognak nekivágni a versenynek.

Alonso már szombaton jelezte, hogy sanszos ez a forgatókönyv.

„Ha a boxból fogunk rajtolni, annak előnyei is lesznek. Láthattuk az F2-es rajtbalesetet. El kell kerülnünk az efféle eseteket, az alkatrészek korlátozott száma miatt is. Szóval ez egy lehetőség lehet”

– mondta a veterán.

Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

Alonso elismerte, bármivel is próbálkoznak majd, a pontszerzésre ezúttal igen csekély esélyt lát. „A pontszerzés egy kissé irreális. Meglátjuk. Imola az egyik legnehezebb helyszín ahhoz, hogy a mezőny végéről rajtolj. A második legnehezebb pálya az előzés szempontjából Monaco mögött. Még Szingapúrban is könnyebb előzni, mint Imolában, ami mindent elárul.”

„Nehéz verseny lesz, de talán tanulhatunk rajta valamit a csomagunkról” – utalt az Aston Martin hétvégére hozott átfogó fejlesztéseire, amik egyelőre nem hoztak sokat a csapatnak, amelynek másik versenyzője, Lance Stroll a 13. rajtkockából fog indulni.

* ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak