Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris boldog bosszúsága: „Még egy-két kör, és megnyertem volna”

Norris boldog bosszúsága: „Még egy-két kör, és megnyertem volna”

F1, Servus TV
Két plusz kör és újra nyerhetett volna Lando Norris. A brit bosszús az elszalasztott esély miatt, de egyben örül is, hogy bosszankodhat…

Amikor Max Verstappen az Emilia-Romagna Nagydíjának első felében Max Verstappen körről körre építgette az előnyét Lando Norrisszal szemben, nem úgy tűnt, izgalmas lesz az imolai délután, végül mégis szolgáltatott egy kis feszültséget. A címvédő a futam derekáig biztos győzelem felé haladt, ám az utolsó 20 körben a második helyen Lando Norris átesett a holtponton és hirtelen gyorsulni kezdett.

Miközben a 42. körben Norris még arra panaszkodott, hogy képtelen jobb tempót diktálni és reagálni a nyakára érkező Charles Leclerc támadására, körökkel később nagy léptekkel kezdte faragni a hátrányát az éllovassal szemben. Az utolsó pár kört már a DRS-távolság határán teljesítette, ám igazi támadást nem tudott indítani ellene.

„Fájó ezt mondani, de ha van még egy-két kör, megnyertem volna. Kemény. Kár érte. Keményen harcoltam az utolsó körig, de túl sok időt vesztettem Maxszal szemben az elején”

– állapította meg Norris a leintés után.

„Jobb volt az első etapon. A másodikon erősebbek voltunk. Kemény volt az első fele, de sokkal jobb a második. Ha lett volna még egy-két körrel több, az csodálatos lett volna, de ma nem sikerült.”

Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: Formula1/X)

Norris úgy érzi, a verseny első felében tapasztalt melegebb idő és a közepes gumik fogtak ki rajtuk, és a győzelmük valójában akkor úszott el. „A vége élvezetes volt, az eleje viszont nem. Attól függ. Ha az autó gyors, az élvezetes, ha nem, az nem annyira.”

„Az elején nagyon lemaradtam Maxtól. Eléggé küszködtem a hátsó gumikkal és az egyensúllyal is. Aztán hűvösebb lett, és gyorsultunk. A verseny elején nagyon meleg volt, és nehézségeink voltak a hátsó gumikkal, de utána a második etap sokkal jobb lett, sokkal jobban nyomhattam. De a hátrány addigra már túl nagy volt.”

„Tizenöt-húsz körrel a vége előtt tíz másodperces hátrány – ez kihívás! Ennek ellenére megpróbáltam, és egy kör hiányzott csak.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

A brit nem titkolta, csalódott, hogy ennyire közel került az újabb sikerhez, mégis lemaradt róla.

„Eljutottunk arra a pontra, amikor boldogan mondhatjuk: harcban vagyunk a Ferrarival és a Red Bull-lal. Ehhez még hozzá kell szoknunk. De nagyon jó munkát végzünk, és minden megy a szokásos módon. Ugyanazt csináljuk, csak most az első vagy a második sorért harcolunk. De még mindig meglepő azt mondani, hogy bosszantó, hogy nem nyertünk. Az előző hétvége után és az előrelépésünk tudatában viszont már számíthatunk erre.”

„Egy győzelem után érkeztünk ide, szóval tudom, milyen érzés, még érzem. Éppen csak lemaradtunk róla, és ez eléggé fájó. De nem panaszkodhatunk. Kihoztuk belőle a legtöbbet, és szép előrelépést értünk el, jól dolgoztunk, harcolhatunk a Ferrarival és a Red Bull-lal, aminek örülök” – összegzett a második helyezett.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak