Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Verstappen két etapot ment a szimulátorversenyén, és még aludni is volt ideje…

Verstappen két etapot ment a szimulátorversenyén, és még aludni is volt ideje…

F1
Megszerezte a pole pozíciót, letudta a kötelező médiaköröket, aztán újra volán mögé ült Max Verstappen. Két etapot teljesített a virtuális 24 órás versenyen, és még alváshiányban sem szenvedett…

Sűrűbb a megszokottnál Max Verstappen programja az imolai versenyhétvégén. A Red Bull címvédője már csütörtökön jelezte, hiába az F1-es kötelezettségei, akkor is rajthoz akar állni a szintén ezen a hétvégén rendezett Nürburgringi 24 órás szimulátorversenyen, melyre csapata, a Redline nevezte is őt.

„Vagyok elég profi” – nyugtatott meg mindenkit, aki furcsállotta, hogyan talál majd időt magának arra az F1-es programban, hogy a 24 órás virtuális futamon is körözhessen.

Amikor a sajtótájékoztatón a szimulátorozásáról kérdezték, Verstappen mosolyogva jelezte:

„Ezért is fejezzük be a beszélgetést! Nos, a verseny már tart. Ezután van pár teendőm, aztán igyekszem vissza, hogy teljesítsem az etapjaimat, mielőtt megérkezem holnap a pályára.”

Jelentjük, Verstappen megoldotta. Szombaton előbb megszerezte az idei 7. pole pozícióját a valódi versenypályán, részt vett a legjobbaknak kiírt sajtótájékoztatón, nyilatkozott a média képviselőinek, majd úgy este 21 óra táján már a motorhome-jában felállított szimulátorában ült, hogy teljesítse az első etapját a virtuális Nürburgringen.

Verstappen összesen két etapot ment, a másodikat vasárnap reggel futotta. Aztán fél 10 környékén átadta a stafétát a csapattársaknak, távozott, és megkezdte a felkészülést az F1-es versenyére. Kijelentkezésekor az ő csapata vezetett, Verstappen nem követett el hibát az etapjain.

„Igen, úgy mondanám, eleget aludtam” – felelte Vestappen a versenyzőparádén a kérdésre, tudott-e aludni. „Hét óra elegendő. Természetesen jobb lett volna egy kicsivel többet is, de egy versenynapon, egy versenyhétvégén a hét óra teljesen rendben van.”

Hozzátette, továbbra is igyekszik képben lenni, mi történik a virtuális világban, ahol a befutó éppen 15 órakor lesz, vagyis az imolai rajttal egy időben. „Az etapok jól sikerültek, még mindig vezetünk, de a versenynek még nincs vége. Még úgy két óra van hátra, és a csapattársaim vezetnek most. Próbálom követni itt-ott, ha tudom. Élvezem. Valahányszor tudok, próbálok versenyezni. És jól összejött, mert Európában vagyunk, és a saját szimulátoromat használhatom.”

Verstappen kettős bevetése nem különösebben aggasztotta a Red Bullt. Christian Horner csapatfőnök nem lepődött meg. „Max egy versenyzőgép. Mindig dolgozik a beállításokon, szereti a szimulátorversenyeket. A versenyzés a génjeiben van. Nem csinálja ezt túl sokszor, nagyon ritkán teszi, szóval teljesen rendben van” – mondta a brit.

Helmut Marko hozzátette: „Ez csak megmutatja, mennyire elhivatott. A versenyzés a mindene. Ez nem tereli el a figyelmét, valójában tovább edz és készül vele. És szerintem ez teszi őt annyira hibátlanná: minden helyzetet, ami akár a valós, akár a virtuális világban előállhat, ő már átélt.”

További tartalmak