Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Verstappen kikészült: Egy ágyra és fájdalomcsillapítókra vágyom!

Verstappen kikészült: Egy ágyra és fájdalomcsillapítókra vágyom!

F1
Megviselte Max Verstappent az imolai hétvége – de nem a szimulátorozás miatt. A futamgyőztes a hátát fájlalta a győzelem után.

Komolyan meg kellett izzadnia Max Verstappennek az idei ötödik futamgyőzelméért vasárnap az Emilia-Romagna Nagydíján. Lando Norris az utolsó húsz körben nagy felzárkózást produkált, és izgalmassá tette a befutót. A célban mindössze 0,7 másodperc volt közöttük a különbség.

Verstappen a futamot követő sajtótájékoztatón kissé meggyötörtnek tűnt. Elmondása szerint azonban nem csak a Norris elleni küzdelem és az autójával való birkózás merítette ki, hanem maga a pálya is, amelynek az egyenetlen aszfaltja kikészítette a hátát.

„A buckák tönkretettek. A hátamnak minden fáj. Nem annyira a fizikai oldal miatt van, egyszerűen annyira egyenetlen a pálya, hogy húsz kör után már nem éreztem a hátam”

– mesélte a címvédő.

Mosolyogva tette hozzá: „Alig várom, hogy ágyba fekhessek! És bevehessek pár fájdalomcsillapítót…”

Verstappen kettős terhelést vállalt ezen a hétvégén, hiszen az F1-gyel párhuzamosan a nürburgringi 24 órás szimulátorversenyen is részt vett a Redline-csapat színeiben. Két etapot teljesített, az egyiket szombat este, a másikat vasárnap reggel. Csapata végül nyert, a leintésre pedig éppen az imolai F1-es futam rajtja idején került sor.

Max Verstappen (Fotó: Red BullGetty Images)

Elmondása szerint ez nem fárasztotta le. Ugyanakkor elismerte, ilyen kombinációban most versenyzett először, és korábban még nem fordult elő vele, hogy két versenyt is nyert. „Nos, egy nap alatt még nem. És egyértelműen nem a virtuálisban. De ez nagyszerű. Sokat készültünk rá, és természetesen nagyon örülök ennek az eredménynek is” – mondta.

Ami az F1-et illeti, Verstappen elismerte, érzi az ellenfelek közelségét, a mostani hétvégéjüket pedig az egyik legnagyobb fordításnak tartja a pénteki nehézségeik után.

„Idén ez volt a legjobb, ha azt nézzük, hogyan fordítottunk a helyzetünkön. Eddig igazán jó volt az autónk, de most valamiért most már az elejétől kezdve nem sikerült felülkerekednünk rajta.”

„Az időmérőtől már sokkal inkább a megszokottnak tűnt, de talán még mindig nem álltunk a helyzet magaslatán a versenyen, mert a kemény gumikon valamit nem csináltunk jól. Az a gumi sosem működött az autónkon, és ezt ki kell elemeznünk.”

Kiemelte: „A többiek egyértelműen zárkóznak fel ránk, és jó munkát végeznek. Muszáj lesz előrelépnünk.”

Borítókép: Max Verstappen és Charles Leclerc (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak