Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A McLaren Senna előtt tiszteleg monacói festésével

A McLaren Senna előtt tiszteleg monacói festésével

McLaren
Különleges fényezéssel vág neki a Monacói Nagydíjnak a McLaren Forma–1-es csapata: korábbi versenyzőjük, Ayrton Senna előtt tisztelegnek majd a brazil sisakjának színeivel azon a helyszínen, ahol a tragikus sorsú bajnok rekordszámú, hat győzelmet szerzett.

A háromszoros világbajnok 1988 és 1993 között versenyzett a McLarennél és 35 futamgyőzelmével a mai napig ő a csapat legsikeresebb Forma–1-es pilótája. Senna világbajnoki címeit (1988, 1990 és 1991) is a brit istállóval ünnepelte, akárcsak ötöt a rekordot jelentő hat monacói diadalából (1987, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993) is.

Tragikus halálának 30. évfordulóján egykori csapata a Monacói Nagydíjon egy különleges fényezéssel tiszteleg előtte, ami ikonikus sisakfényezésének a színei és stílusát veszi át. Ugyanezt a dizájnt viseli majd egy sportautójuk, a McLaren Senna is.

A csapat nemcsak az autót festi át a hétvégére, hanem különleges versenyfelszereléssel is készül Monacóra: az előttünk álló versenyeseményeken Lando Norris és Oscar Piastri is egy Senna-stílusú overallt visel majd (ezt egyelőre még nem mutatták be, a közeljövőben viszont minden valószínűség szerint megcsodálhatjuk).

 

A McLaren a szóban forgó fényezést a Senna branddel valamint partnerével az OKX-szel közösen alkotta meg (ők voltak segítségükre több különleges dizájn tervezésekor is) azzal a céllal, hogy rendkívüli eredményei és élete előtt tisztelegjenek.

„A csapat büszke arra, hogy különleges festéssel tiszteleghet Ayrton Senna élete és öröksége előtt. Őt továbbra is az F1 legnagyobb ikonjaként és a McLaren legkiválóbb versenyzőjeként ismerik. Óriási hatást gyakorolt a csapatra, nemcsak az eredményeivel, hanem a jelenléte és az öröksége révén is” – fogalmazott a McLaren ügyvezetője, Zak Brown.

„Ezért megtisztelő, hogy a legsikeresebb pályán az ő színeiben versenyezhetünk. Halálnak harmincadik évfordulóján a csapat úgy döntött, hogy Monacóban, az egyik kedvenc helyszínén ünnepli és rója le tiszteletét az élete előtt. Már várjuk, hogy a színeiben versenyezzünk” – tette hozzá.

Kép: McLaren
Borítókép: Kép: McLaren

További tartalmak