Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Mercedes kész megkockáztatni, hogy lemarad Sainzról

A Mercedes kész megkockáztatni, hogy lemarad Sainzról

Motorsport Week, The Race
Akár Carlos Sainz megszerzésének lehetőségét is kész feladni a Mercedes, csak hogy kellő ideje legye meghoznia a döntését.

„Úgy vélem, még messze van. Nem halad túl gyorsan” – mondta Carlos Sainz csütörtökön Imolában a kérdésre, hogy áll a csapatkereséssel és a jövőjével kapcsolatos döntéssel. Miközben az Audi már tűkön ülve várja a válaszát, a spanyol továbbra sem tud dönteni, amíg nem látja, hogyan alakul a helyzet a másik két lehetőségét jelentő Mercedesnél és Red Bullnál. Neki az kedvezne, ha mindenki minél hamarabb elhatározná magát, az utóbbi két szereplőnek viszont érdekében áll halogatni a dolgot.

A Mercedesnél Max Verstappen mellett a fiatal tehetség, Andrea Kimi Antonelli miatt is kivárásra játszanak. És mint azt Toto Wolff csapatfőnök Imolában előrebocsátotta, akár igaz, hogy Sainznak május végéig szabott határidőt az Audi, akár nem, ők nem fogják mostanában meghozni a maguk döntését. Még úgy sem, ha ezzel potenciálisan lemaradhatnak Sainzról.

„Carlosnak helye van a Forma–1-ben. Ő egy futamgyőztes volt a Ferrarival az elmúlt két évben, komoly tapasztalattal rendelkezik. Már elmondtam, hogy kész vagyok a kompromisszumokra bizonyos döntésekkel, és várhatok, ameddig csak nincs fejlemény az ügyben, akár egész nyáron, egészen őszig.”

„George személyében van már egy nagyszerű versenyzőnk. Meglátjuk, ki lesz a csapattársa. Nem szükséges most meghoznunk ezt a döntést” – nyilatkozta Wolff.

Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)

Miközben talán még Verstappen átcsábításáról sem mondott le, világos, hogy Antonelli esetében az olasz fejlődésének alakulása miatt akarnak kivárni. A 17 éves versenyző több F1-es tesztet teljesített már velük, James Allison szerint nagyon is meggyőzte a csapatot az érettségével. A Forma–2-ben ugyanakkor eddig nem villogott (legalábbis az eredményeivel), ami jelent némi bizonytalanságot vele kapcsolatban.

Wolff elismerte, talán hibát követtek el azzal, hogy ilyen korán ekkora figyelmet irányítottak a tehetségükre. „Régóta nagy felhajtást csinálunk egy fiatalember körül, aki nagyon jó lesz, egy nap nagyszerű versenyző lesz az F1-ben. De még csak tizenhét éves és tizennégy hónappal ezelőtt még Forma–4-es autót vezetett.”

„Olaszországban magasak az elvárások, és kicsit a mi hibánkból. Hagynunk kéne, hogy végezze a maga dolgát az F2-ben, hogy szállítsa az eredményeket, és ne ragadtassuk el magunkat túlzottan, hogy mi lehet vagy minek kéne lennie ebből. George az újoncévében nyerte meg az F3-at és az F2-t is. Kimi is hozta az eredményeket ezekben a szériákban, és most meglátjuk, mi lesz az F2-ben. Egy nap majd a Forma–1-be kerül, de nem siettessük ezt!” – intett óvatosságra Wolff.

 

Borítókép: Susie Wolff, Carlos Sainz, Toto Wolff és idősebb Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak