Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Jordan: Newey nem szerződött le a Ferrarival

Jordan: Newey nem szerződött le a Ferrarival

Formula for Success
A sztártervezőt menedzselő Eddie Jordan egyértelművé tette, Adrian Newey semmilyen szerződést sem írt még alá a Ferrarival, majd jelezte, egyelőre nincs konkrét terve azzal kapcsolatban, folytatja-e pályafutását.

Mióta hivatalossá vált, hogy Newey elhagyja a Red Bullt, a Forma–1-es sajtó folyamatosan arról találgat, hol folytatja pályafutását a legendás tervező. Most több forrás szerint is az a legvalószínűbb, hogy a Ferrarihoz igazol. Ez a Daily Mail Forma–1-es riportere, Jonathan McEvoy szerint már el is dőlt: ő nemrég arról írt, a mérnök már le is szerződött az olaszokkal.

Ő maga egyébként nem nyilatkozott még arról, folytatja-e Forma–1-es pályafutását, legutóbb viszont egy monacói eseményen már utalt arra, hogy egy kis feltöltődés után talán újra nekivág majd a munkának (királykategóriás szinten).

Menedzsere, Eddie Jordan hétfőn a Formula for Success podcastben igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba Newey-val kapcsolatban. Jelezte, még szó sincs Ferrari-szerződésről és a sztártervező számára a fő továbbra is az, hogy kipihenje magát. „Imádjuk Jonathan McEvoyt, de nem helyes, hogy ilyen nyíltan beszél arról, hogy Adrian csatlakozik egy csapathoz, ő a Ferraritól írt” – kezdte.

Adrian Newey és Eddie Jordan (Fotó: XPB)

„Most úgy beszélek, mint akinek tudnia kell a helyzetről, de közben nem adok ki semmilyen információt: nem került ilyen jellegű egyeztetésre. Lesznek tárgyalások, vannak folyamatban lévő beszélgetések, de előbb el kell dönteni, mit akar Adrian” – folytatta.

„Ezt a munkát végzi, ez volt az álma, mióta kijött az egyetemről. Dolgozott a Leyton House-nál, a Williamsnél, a McLarennél és most a Red Bullnál… Jézusom! A fickó hatvanvalahány éves, most kap egy új hajót és én azt mondom, hogy a csapatok mellett, amikről beszélünk egy ötödikről is beszélni kell, róla és a feleségéről, Amandáról” – emelte ki.

„Van egy csodás otthonuk Fokvárosban. Sokszor találkozunk, jó barátságban vagyunk. Fogalmam sincs, mi történik majd, és tegyük egyértelművé, végső soron Adrian fog dönteni. Ennek is így is kell lennie. De még semmi sem dőlt el” – magyarázta.

Végül az említett újságírónak is üzent. „Jonathan, ha csak a saját ki csatornánkon keresztül is tudok üzenni, megteszem, szeresd, amit csinálsz, de tudod, hogy ez (az állítás) nem pontos. Erre az életemet merem tenni. Jelenleg nincs hajlandóságunk arra, hogy elmenjünk és ajánlatokat nézegessünk. Most engedjük, hogy az érdeklődők jöjjenek hozzánk.”

Adrian Newey (Fotó: Red Bull/Getty Images)
Borítókép: Adrian Newey (Fotó: XPB)

További tartalmak