Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris izgatott: a McLaren mostantól stabilan esélyes a győzelmekre

Norris izgatott: a McLaren mostantól stabilan esélyes a győzelmekre

F1
Még furcsának hat, de Lando Norris szerint a McLarennek mostantól hozzá kell szoknia, hogy győzelemre esélyesként vág neki a versenyhétvégéknek. Gyenge pontok még vannak, de újabb győzelmek várhatnak rájuk.

Sorozatban harmadik alkalommal foglalta el a dobogó első és második fokát Max Verstappen és Lando Norris. A brit miami győzelme után ezúttal a Red Bull-os került ki győztesen a küzdelemből, ám kiemelendő, hogy ez most valóban küzdelem volt, amit mindössze 0,7 másodperc döntött el a holland javára.

Az előző két hétvége alapján úgy fest, a McLaren a megújult autójával megérkezett a Red Bullra, és igazi kihívójává vált a győzelmekért folyó küzdelemben. Norris szerint mostantól el is várhatják önmaguktól, hogy győzelemre esélyesek legyenek, és ezzel a szemléletmóddal készülhetnek a további nagydíjhétvégékre.

„Egész hétvégén versenyképesek voltunk, és most eljutottunk arra a pontra, hogy folyamatosan harcban vagyunk a Ferrarival, a Red Bull-lal. Hozzá kell szoknunk ehhez. A csapat nagyon jó munkát végez, és klassz, hogy az első sorból rajtolás most már a megszokott. Most csak tovább kell javulnunk.”

„Még mindig meglepő kijelenteni, hogy frusztráló, hogy nem nyertünk, de az előző hétvége és az elért fejlődés alapján most már ezt kell várnunk magunktól”

– jelentette ki az imolai második helyezett.

Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: XPB)

A kérdésre, mostantól állandó ellenfele lesz-e Verstappennek, Norris kifejtette, még nem teljesen érzi magukat egyenlőnek, de már nyílt csata van. „Remélem. Pár pálya után már nincs miért tagadni. Kínában is másodikak voltunk, szóval ez egy második, egy első és egy második hely volt. Ez jó jel. Ugyanakkor ha szombaton elkövetek egy egy tizedet érő hibát, három helyet veszítek, és nem kerül dobogóra McLaren-versenyző, és máris nem olyan jó, mint amilyennek kinéz.”

„Szerintem mindent kihozunk az autóból, és amikor ez sikerül, akkor itt vagyunk. Jó úton járunk. A csapat kiváló munkát végez.”

„Sokan nem várták tőlünk, hogy képesek leszünk ilyen sokat javulni, utolérni a Red Bullt. Még nem vagyunk az ő szintjükön, ahogy ez ma is látszott. Vannak még területek, amikben jobbak. De vannak talán olyanok, amikben már mi vagyunk a jobbak, ami jó jel.”

„Lesznek olyan pályák, amiken jobbak lehetünk, és már várom azt a pár pályát. Máshol viszont még le leszünk maradva. Dolgozunk ezeket a területeken, Ha sikerül annyit javítanunk ezeken, amennyit a többi területen javultunk, akkor több versenyen is harcolhatunk velük.”

Norris a mostani hétvége előtt azt nyilatkozta, a miami győzelmük után is csak a harmadik erőnek tartja a McLarent a Red Bull és a Ferrari mögött. A futam utáni sajtótájékoztatón megkérdezték, még mindig így látja-e. „Talán ötödikek vagy hatodikak vagyunk…” – mosolygott. „Nem tudom, mit mondjak. A vezetésedtől is függ. mind szorosan együtt vagyunk. Az időmérőn talán egy kicsivel előttük is végezhettünk volna. Max szélárnyéka nélkül előttük lehettünk volna, és Oscar büntetése nélkül az első két helyen álltunk volna a rajtrácson.”

Norris szerint annyira közel kerültek egymáshoz az élcsapatok, hogy csak nüanszok döntenek közöttük.

„Inkább múlik a vezetésen, mint az autón. Ha egy kicsit túlságosan nyomod, jön a kopás. Ha túl lassú vagy, túl lassú vagy. Azon múlik, a versenyző hogyan méri fel, és pontosan a határon kell vezetnie.”

„Nem gondolnám, hogy csak úgy kijelenthetjük, hogy ez vagy az az autó a gyorsabb ma. Ehhez túl szoros. Egy tized a különbség az időmérőn, szóval nem mondhatod azt, hogy az egyik sokkal jobb volt a másiknál. Reméljük, így is marad, mert ez izgalmas. Izgatottá tesz minden hétvégén, szóval már várom a következőket” – jelentette ki az egyszeres futamgyőztes.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak