Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Symonds az Andrettinél folytatja

Symonds az Andrettinél folytatja

Autosport, Andretti
Egy rutinos, elismert szakemberrel erősít az F1-es szereplésért küzdő Andretti Global: az amerikai csapat szerződtette a királykategória technikai stábjából távozó Pat Symondst, aki az előző évtizedekben számos alakulatnál dolgozott már.

A 2022-es és a 2026-os szabályok kidolgozásában is komoly szerepet vállaló Symonds hét év után hagyta el a Forma–1 technikai igazgatói posztját: az Autosport információi szerint a rutinos szakember már közölte döntését a királykategória vezetőivel, akik elfogadták lemondását ezt követően pedig a „kertészeti szabadság” is kezdetét vette.

Pár óra alatt kiderült, Symonds folytatja a motorsportos pályafutását és a királykategóriás szerepvállalásért küzdő Andretti Globalhoz igazol. Itt kiemelt tanácsadói szerepkörben dolgozik majd a mérnöki gárdánál.

A 71 éves szakember az Andretti nemrég megnyitott silverstone-i bázisán teljesít majd szolgálatot, és amint lejárt a már említett kényszerszabadság, rögtön munkába is áll. Szerződtetésével az amerikai csapat ismét komoly jelét adta annak, hogy nem tett le az F1-es debütálásról, annak ellenére, hogy januárban nem kapta meg a zöld jelzést.

Kép: Andretti

Symonds ugyanis széles körben elismert F1-es szakembernek számít, aki a királykategóriánál töltött hét éve előtt olyan csapatoknál dolgozott, mint a Benetton/Renault (itt több ízben is részese volt egy bajnokcsapatnak) vagy a Williams.

„Izgatottan üdvözöljük Patet az Andretti családjában” – fogalmazott a csapatvezető, Michael Andretti. „Pat ismeretei az aerodinamika, a járműdinamika és az F1-es erőforrások terén hozzájárulnak majd ahhoz, hogy versenyképes csapatot építsünk. Szakértelme az F1 narratívájának kialakításában is fontos volt, az pedig, hogy csatlakozik hozzánk, beszédes. Örülök ennek a lépésnek, miközben a munkánk továbbra is ütemszerűen halad.”

„A múltban volt szerencsém Pattel dolgozni és tudom, hogy olyan tudásanyaggal rendelkezik, amire támaszkodhatunk. Vezető műszaki tanácsadóként a műszaki terület mellett a csapatdinamikával kapcsolatban is értékes szakértelemmel segít majd bennünket a csapatfejlesztésben” – fogalmazott Nick Chester, technika igazgató, aki a Renault-nál dolgozott a rutinos szakemberrel.

Fotó: XPB
Borítókép: Pat Symonds (Fotó: XPB)

További tartalmak