Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Vettel: Fáj, hogy nem versenyezhetek, de élvezem az új életemet

Vettel: Fáj, hogy nem versenyezhetek, de élvezem az új életemet

Channel 4
Az Imolában érzelmes bemutatót tartó Sebastian Vettel elismerte, még mindig hiányzik neki, hogy versenyautóba üljön, és ott legyen a Forma–1-es futamok rajtrácsán, ugyanakkor egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy egy nap visszatér a királykategóriába, hiszen élvezi jelenlegi életét.

A négyszeres világbajnok a 2022-es szezon végén akasztotta szögre a bukósisakot, azt viszont, hogy egyszer még visszatérhet, sosem zárta ki. Több alkalommal is őszintén beszélt arról, nem tudja, érezni fogja-e a vágyat arra, hogy újra versenyezzen, miután kipihente az előző éveket. Miután Imolában bemutatót tartott, a téma természetesen ismét szóba került.

Az Ayrton Senna és Roland Ratzenberger halálnak harmincadik évfordulóján egy McLarennel köröző német klasszis a Channel 4-nak nyilatkozva elismerte, a versenyzés valóban hiányzik neki, főleg az ilyen események után, de egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy visszatér az F1-be.

„Jól vagyok, élvezem az életemet, főleg a gyerekekkel töltött időt” – kezdte. „Egyértelmű, hogy hiányzik a Forma–1. Leginkább az ilyen napokon, amikor szépen süt a nap, rengeteg ember van itt, a pályán. Teltház van. Ilyenkor szeretnék egy versenyképes autóban ülni és ott lenni a rajtrácson” – tette hozzá őszintén.

Fotó: XPB

Ekkor kérdeztek nála rá konkrétan a visszatérésre. „Nem úgy néz ki, hogy vissza fogok térni, mert most már eléggé másként csinálom a dolgokat. Igen… sok minden hiányzik, de vannak olyan dolgok, amelyek együtt egyszerűen nem működnek.”

„Nagyon nehéz volt döntést hozni (arról, hogy visszavonulok a Forma–1-től). Még mindig fáj. Azt hiszem, most, másfél év elteltével már jobb, úgy hiszem, elégedett lehetek a döntésemmel és élvezem az új életemet. Csodálatos volt ma pályára hajtani és kapni egy kis éljenzést. Peresze ez Ayrtonnak és Rolandnak szólt. De talán egy kicsit nekem is” – folytatta.

Kiváltságos vagyok, amiért ilyen pályafutásom lehetett, ilyen életem és ilyen támogatást kaptam. De nem úgy szoktam felkelni, hogy hiányoznak a dobogók, és hogy az emberek a nevemet kiabálják. Azt hiszem, reális vagyok az életemmel kapcsolatban és elfogadom az új kihívásokat” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: Porsche)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak