Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Wolff visszaszúrt Hornernek: A matekon még dolgozni kell...

Wolff visszaszúrt Hornernek: A matekon még dolgozni kell...

Autosport, Racing News 365
Toto Wolff szerint vannak gondjai a számokkal Christian Hornernek. A Mercedes főnöke nem bírta ki egy újabb beszólás nélkül a Red Bull-os kolléga közelmúltban tett kijelentése után.

Toto Wolf és Christian Horner „barátsága” 2021 óta legendás… Bár csapataik jó ideje nem számítanak szoros riválisnak, időről időre azért még most is megtalálják egymást. A Mercedes főnöke év eleje óta igen kritikus a házon belül botrányba keveredő brittel szemben, a közelmúltban ráadásul Max Verstappen és Adrian Newey jövője kapcsán is összeszólalkoztak a médián keresztül.

Két hete Miamiban Wolff megerősítette Zak Brown McLaren-főnök azon állítását, miszerint mostanság feltűnően sok Red Bull-dolgozó küldözget önéletrajzokat a rivális csapatoknak. Horner erre reagálva közölte: „Mi kétszázhúsz embert hoztunk a Mercedes HPP-től a Red Bull Powertrainshez, szóval ha emberek elvesztéséről beszélünk, én inkább aggódnék kétszázhúsz ember miatt, mint két önéletrajz miatt…”

Imolában Wolffot megkérdezték, igaz-e, hogy ilyen sok ember hagyta el a Red Bull motorprojektjéért a Mercedes motorrészlegét.

„A matekon még dolgozni kell… Tizenkilenc mérnök” – számszerűsítette, hány szakemberük váltott a Red Bullhoz. „Bármilyen számról is beszéljünk, természetes, hogy az emberek jönnek és mennek.”

A két csapat motorprogramjáról mostanság szintén a vándorlás lehetősége kapcsán esik sok szó. Max Verstappent és menedzsmentjét állítólag nyugtalanítja a Red Bull saját 2026-os erőforrásának fejlesztése, és többek szerint éppen emiatt áll fenn annak a lehetősége, hogy a vélhetően jól álló Mercedeshez menjen.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

Wolff ennek kapcsán megjegyezte, a hibridmotorok 2014-es bevezetése óta a Mercedes volt az etalon motorfronton, és ez magabiztossá teszi őket.

„A motorrészlegünk a vezetőségével együtt a lehető legjobb. Nem szeretném, ha akár csak egyetlen milliméterrel is más lenne a szervezetünk felépítése. Szerencsés vagyok, hogy ilyen emberek dolgoznak ott és velük működhetek együtt. Ez egy tökéletes szervezet, és látható, hogy mivel rukkolnak elő. Már hosszú ideje hozzák az eredményeket.”

„2014 óta lényegében mi jelentjük a mércét, vagy legalábbis más motorral együtt mi vagyunk a mérce. Ez nem változott. És már alig várom 2026 érkezését, hogy kiderüljön, hogyan teljesítenek a különböző erőforrások!” – jelentette ki kissé provokatív magabiztossággal.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak