Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kiadták az F2-es és az F3-as versenynaptárat is

Kiadták az F2-es és az F3-as versenynaptárat is

F2, F3
A Monacói Nagydíj előtt a Forma–3 és a Forma–2 is közzétette 2025-ös versenynaptárját; ezekből kiderült, hogy a legkisebb széria a következő szezonban is tíz, a középső pedig ismét tizennégy hétvégével tervez.

A Forma–1 vezetői áprilisban tették közzé a királykategória 2025-ös menetrendjét, ami az ideihez hasonlóan huszonnégy fordulóból áll és a helyszínek is megegyeznek a 2024-esekkel – csupán azok sorrendje változott néhány ponton szerződéses kötelezettségek (mint például a szezonnyitó és Ausztrália esetében) valamint logisztikai okok miatt.

A helyzet a Forma–2 és a Forma–3 esetében is hasonló: a legkisebbek jövőre is tíz, a középső kategória versenyzői pedig tizennégy hétvégét teljesítenek majd, amennyiben minden a most felvázolt tervek szerint zajlik.

A bajnoki küzdelem az F2-ben és az F3-ban is Ausztráliában indul majd, miután a Forma–1-es idénynyitó is visszatér a melbourne-i Albert Parkba. Az előző évek szezonnyitóinak otthont adó bahreini pályán 2025-ben az évad második fordulóját rendezik majd és Melbourne-höz hasonlóan itt is mindkét széria pályára gurulhat.

Kép: F3

Szaúd-Arábiában aztán csak az F2 versenyez a királykategória mellett. A három másik helyszín, ahol csak a Forma–2 kíséri az F1-et az azeri, a katari valamint az abu-dzabi, ahol a széria szezonzáróját is rendezik (akárcsak idén).

Ami a Forma–3-at illeti, ők az F1-esek „európai szezonzárójának” alkalmával tesznek pontot saját versenyévadjuk végére, vagyis – szintén az előző valamint az idei idényhez hasonlóan – Monzában rendezik majd az utolsó fordulót szeptember első hétvégéjén. Olaszország ismét „duplázik” Monza mellett ugyanis Imola is szerepel mindkét menetrendben.

Hazánkba ismét ellátogat majd a Forma–3-as és a Forma–2-es bajnokság is: a Magyar Nagydíjat augusztus elseje és harmadika között rendezik majd. Az F3-ban egyébként ez lesz az utolsó előtti forduló, adott esetben tehát bajnokot is avathatunk a Hungaroringen.

Kép: F2
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak