Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Az Audinak már van B terve arra az esetre, ha Sainz visszautasítja

Sajtó: Az Audinak már van B terve arra az esetre, ha Sainz visszautasítja

Bild
Német sajtóhírek szerint a 2026-ban gyári csapatként debütáló Audi négy versenyzőt is „kiszemelt” arra az esetre, ha nem tudják megszerezni Carlos Sainzot, aki továbbra is az első helyen szerepel a karikások kívánságlistáján.

Az már eldőlt, hogy az Audi egyik versenyzője Nico Hülkenberg lesz és a németek azt sem titkolják, hogy a rutinos pilóta mellé Carlos Sainzot akarják szerződtetni. A spanyol asztalán viszont több ajánlat is található (a hírek szerint a Mercedes valamint a Red Bull is érdeklődik iránta) és nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy ezek közül választ majd.

Az Audinak természetesen erre az eshetőségre is készülnie kell és a Bild információi szerint készül is, hiszen négy versenyzőt is kinézett magának – közülük kerülhet ki Hülkenberg csapattársa, amennyiben Sainz visszautasítja a karikásokat.

A listájukon szerepel az Alpine két pilótája, vagyis Esteban Ocon és Pierre Gasly. Annak fényében, hogy mindketten futamgyőztesek és kellő rutinnal is rendelkeznek ez nem meglepő, szerződésük pedig 2024 végén lejár, vagyis adott esetben könnyen mozdíthatóak. És az Alpine gyenge évkezdése valószínűleg el is gondolkodtatta őket arról, érdemes-e meghosszabbítaniuk kontraktusukat…

Esteban Ocon és Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Arra, hogy több lehetőséget is figyelembe fognak venni, ők is utalta, Ocon pedig Imolában arról beszélt, mindenképpen szeretne gyors döntést hozni, azt ugyanis nem akarja még egyszer átélni, hogy két szék között a padlóra esik és versenyzői ülés nélkül marad.

A Bild szerint a listán az idei évben több kiugró eredményt is jegyző Cunoda Juki neve is szerepel. A japán fejlődését látva ő sem volna meglepő választás, abból a szempontból viszont igen, hogy valószínűleg a Red Bull is elégedett vele, sőt állítólag a Honda is figyeli. Ő maga egyébként többször elmondta, ha kap egy izgalmas ajánlatot, kész elhagyni a bikások kötelékét.

Ezt elismételte Imolában is – ahol ismét egy látványos időmérővel majd pontszerzéssel hívta fel magára a figyelmet –, majd megjegyezte, a Red Bull részéről egyelőre nem kapott információt arról, milyen közös jövőt képzelnek el vele.

A negyedik név némileg meglepő lehet: a Bild szerint Ocon, Gasly és Cunoda mellett ugyanis az Aston Martin tartalékosa, Felipe Drugovich szerepel az Audi listáján. Ő mióta az F2-ben bajnoki címet szerzett, élesben nem versenyzett, a zöldeknél dolgozik tartalékosként, szimulátoros pilótaként.

Borítókép: Audi logó (Fotó: XPB)

További tartalmak