Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Sainz nem megy a Mercedeshez

Sajtó: Sainz nem megy a Mercedeshez

Sky News
A Sky News információi szerint eldőlt, hogy nem Carlos Sainz fogja átvenni a Ferrarihoz igazoló Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél, a csillagosok ugyanis továbbra sem tettek le Max Verstappen megszerzéséről, és ha lecsúsznak a hollandról, olasz védencüket ültetik autóba.

Mióta kiderült, hogy Lewis Hamilton az idei év végén búcsút int a Mercedesnek és csatlakozik a Ferrarihoz, a Forma–1-es sajtót két kérdés foglalkoztatja leginkább a 2025-ös pilótafelállásokkal kapcsolatban. Az, ki veszi át a hétszeres világbajnok helyét a csillagosoknál és az, hová szerződik a Ferraritól távozni kényszerülő Carlos Sainz.

Sokáig kézenfekvőnek tűnt, hogy a spanyol igazol Hamilton helyére, sőt egy időben néhány forrás már tényként közölte, hogy menedzsmentje tárgyal a Mercedes csapatfőnökével, sőt közel is került ahhoz, hogy megállapodjon Toto Wolff-fal.

Az utóbbi időben viszont egyre többet hallani arról, hogy a Mercedes Max Verstappent akarja megszerezni és arról is, hogy elégedett 17 éves juniorjának, Andrea Kimi Antonellinek a tesztjeivel, vagyis ő is valós opció számukra. A Sky News információi szerint is ez a két név maradt a Mercedes listáján, amin Sainz már nem szerepel.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

A brit csatorna arról számolt be, hogy Wolff továbbra is Verstappent akarja autóba ültetni és még nem tett le arról, hogy megszerzi a hollandot. Abban az esetben pedig, ha ő marad a Red Bullnál, Antonellit szerződteti George Russell mellé.

Ami Sainzot illeti, számára az Audi továbbra is jó opció: a 2026-ban debütáló német márka jelezte, ő az első számú jelöltje. Igaz, vannak olyan hírek is, hogy a karikások ultimátumot adtak a spanyolnak, akinek május végéig döntenie kell. A másik lehetőség a Red Bull, a bikásoknál viszont komplikáltabb a pilótahelyzet, mint az Audi esetében.

Náluk ugyanis adott esetben lehet Verstappen csapattársa (másodszor a Toro Rossó-s időszak után) ha Sergio Pérezzel nem hosszabbít az istálló, de adott esetben a holland utódja is, ha végül a Mercedes mégis sikerrel jár és szerződteti őt.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak