Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Alacsony az eső esélye Monacóban

Alacsony az eső esélye Monacóban

RaceFans
Az előrejelzések szerint az eső is szerepet játszhat az F1-es Monacói Nagydíj hétvégéjén: elsősorban péntek és szombat délután. Arra viszont kevés esély mutatkozik, hogy az időjárás magát a futamot komoly mértékben befolyásolja.

Az elmúlt évek és évtizedek alatt számos Monacói Nagydíjat tett emlékezetessé az eső sokszor káoszt, sok kiesést és így meglepő eredményeket hozva magával. Ami az esőt illeti, az 2022-ben és 2023-ban is „tiszteletét tette” a hercegségben a futam idején.

2022-ben hosszabb ideig volt vizes az aszfalt és a futam képe is komolyabb mértékben megváltozott az eső miatt, míg tavaly elsősorban az utolsó harmadot tette némileg izgalmasabbá.

Az előrejelzések szerint 2024-ben a nagydíj idején valószínűleg száraz marad a versenypálya (ami persze nem jelet egyből egyet azzal, hogy ne lehetne kaotikus egy monacói futam): erre a napra minimális, öt százalék körüli esély mutatkozik arra, hogy megérkezik az eső.

Fotó: (XPB)

A legtöbb esélye annak van, hogy péntek és szombat délután esik a hercegségben (ahol egyébként csütörtökön eső fogadta a csapatokat), vagyis a második szabadedzés és az időmérő lehet „érintett”.

A kvalifikáció idejére az előrejelzések most 20 százalék körüli esélyt adnak arra, hogy megérkezik az eső, egyelőre tehát valószínűbbnek tűnik az, hogy a hétvége sokak szerint legizgalmasabb része is száraz pályán zajlik majd.

Persze az óceán közelsége miatt előfordulhat, hogy az eső a mezőnyt és az „időjósokat” is meglepi a hétvége során – az esemény majd’ 100 éves történelme során erre is volt már példa.

Borítókép: Atmosphere - Scenic Monaco. 23.05.2024. Formula 1 World Championship, Rd 8, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Preparation Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Moy / XPB Images

További tartalmak