Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Cunoda jól érzi magát a csapatánál, de…

Cunoda jól érzi magát a csapatánál, de…

Crash
Miután több rivális csapattal is szóba hozták, Cunoda Juki jelezte, egyelőre jól érzi magát a Red Bull kötelékében, a bikások második számú alakulatánál, ugyanakkor jelezte, ha jön egy jó lehetőség, azt nem fogja figyelmen kívül hagyni.

Az már tavaly felmerült, hogy a 2026-ban az Aston Martin gyári partnerévé váló Honda fontolóra veszi Cunoda szerződtetését, aki saját versenyzői akadémiáján edződött, és aki egyre biztatóbb teljesítményt nyújtott a királykategóriában is. Ami az eredményeket illeti, azok 2024-ben még látványosabbak, miközben a japán úgy tűnik forrófejűségével is leszámolt, stabilabbá is vált.

Ennek ellenére szinte alig hallani arról, hogy a Red Bull előlépteti első számú alakulatához, nemrég viszont arról cikkeztek, hogy a Honda mellett akár az Audi is opció lehet Cunoda számára, hiszen ő is szerepel a debütálásra készül német gyártó listáján.

Ő maga jövőjével kapcsolatban nemrég arról beszélt, jól érzi magát csapatánál, a VCARB-nél és nem erőltetné mindenképpen a váltást, egy-egy jó ajánlat viszont gondolkodóra fogja bírni. „Őszintén mondom, hogy a csapatunk eddig nagyon jól teljesít, szóval értelemszerűen nincs bennem olyan érzés, hogy ki akarok szállni” – nyilatkozta a japán a Channel 4-nak.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„De, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Nyilvánvaló, hogy eközben elég sok minden történik körülöttem. Viszont már jó ideje a Red Bull családjának vagyok a tagja és hűséges is vagyok. Nyilvánvaló az is, hogy a Honda sokat segített abban, hogy eljussak idáig” – tette hozzá.

„Imádom ezt a csapatot és az olasz kultúrát is. A srácok mind szórakoztatóak. De igen… majd látnom kell, milyen lehetőségek vannak, és szívesen fogadom majd őket” – folytatta, majd miután megkérdezték, szerinte miben lépett előre leginkább 2023 óta, ő is azt felelt, hogy végre sikerült higgadtabbá és következetesebbé válnia.

„Az autó idén jól teljesít és ez is segített abban, hogy kényelmesebben érezzem magam a volán mögött és hogy magabiztosabb legyek. De én is fejlődtem. Főleg az önuralom tekintetében. Két évvel ezelőtt még biztos, hogy a rádiógombot nyomogattam volna, ha beragadok valaki mögé” – emelte ki.

„Elveszítettem volna az irányítást, de idén következetesebb vagyok és kitartok a céljaim mellett. Ez is segít. Az is jó, hogy folyamatosan pontokat gyűjthetek a csapatnak. Ez is segít abban, hogy magabiztosabb legyek a következő futamokon. Szóval, folytatjuk a munkát és reméljük, egyszer az Aston Martin ellen is harcolhatunk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak