Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Haas: Akkor leszünk vonzók, ha jól teljesítünk

Haas: Akkor leszünk vonzók, ha jól teljesítünk

F1i
A Haas csapatvezetője, Komacu Ajao egyértelművé tette, ahhoz, hogy az istálló vonzóvá váljon a tehetséges versenyzők számára, jó teljesítményt kell nyújtania a pályán. A 2025-ös pilótapárossal kapcsolatban jelezte, Kevin Magnussennek bizonyítania kell, ha maradni akar.

Az már eldőlt, hogy Nico Hülkenberg távozik az amerikai csapattól, ahol tehát egy versenyzői ülés biztosan elérhetővé válik az arra pályázó pilóták számára. Jelöltekből nincs hiány, a Ferrari védence, Oliver Bearman a vezetőség szerint is azért hajt az edzéseken, hogy bizonyítsa rátermettségét, miközben a nemzetközi sajtóban több rutinos pilótát is szóba hoztak a csapattal.

Adott esetben természetesen az is előfordulhat, hogy a fiatal brit lehetőséget kap miközben a Haas másik pilótáját, Kevin Magnussent is lecseréli. A dánnak ugyanis, annak ellenére, hogy idén többször is csapatjátékosként taktikázott és jó ideje az istálló tagja, nincs biztosítva a pozíciója.

Ezt a csapatfőnök, Komacu Ajao is jelezte, majd egyértelművé tette azt is, ahhoz, hogy a Haas vonzó opcióvá váljon, egészen egyszerűen jól kell teljesítenie. „Nem tudok erről túl sokat mondani, de igen, jó eredményekre van szükség” – fogalmazott. „Kevinnek össze kell raknia a hétvégéket. Imolában hátulról indult… de jó volt a rajtja és a futam során is jó tempót diktált.”

Komacu Ajao (Fotó: XPB)

„Ott lehettünk volna a legjobb tíz között, de egy körrel később álltunk ki kereket cserélni. Ennek nem így kellett volna történnie… frusztráló volt, mert jól teljesítettünk a pályán. Mindenkinek látnia kell, hogy most már rendes versenycsapat vagyunk” – magyarázta.

A legjobb esélyünk arra, hogy jó versenyzőket vonzzunk az, hogy jó teljesítményt mutatunk a pályán és mi pont erre törekszünk. Többet nem árulhatok el, mert ez igazságtalan lenne azokkal szemben, akikkel egyeztetünk. Senki sem örülne annak, ha bizalmas beszélgetést folytat velem én pedig elárulnám, hogy egyeztetek vele valamiről” – folytatta.

A nemzetközi sajtóban az utóbbi hetekben Valtteri Bottas, Esteban Ocon valamint Csou Kuan-jü neve merült fel a Haas kapcsán, és cikkeztek arról is, hogy bár Bearman eddig meggyőzően szerepel a gyakorlásokon, a tulajdonost még meg kell győzni arról, hogy egy újoncot alkalmazzon.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak