Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Imola túl sok volt Verstappen idegeinek, de fél, hogy Monaco is nehéz lesz a Red Bullnak

Imola túl sok volt Verstappen idegeinek, de fél, hogy Monaco is nehéz lesz a Red Bullnak

F1
Nincs kedve Max Verstappennek még egyszer végigcsinálni, amin Imolában ment keresztül, de felkészült rá, hogy ezen a hétvégén is nehézségekbe ütközhetnek a Red Bull-lal.

Hétből ötnél tart idén Max Verstappen és a Red Bull. Egy hete Imolában az idei ötödik győzelmét aratta, de az eddigi legszorosabbat. Mindössze hét tizedmásodperccel előzte meg Lando Norrist, aki a hajrában igencsak meghajtotta őt a gyorsabb McLarenjével.

A címvédő Monacóba érkezve arra számít, hogy a mostani hétvégéjük sem lesz egyszerű az egyre zárkózó riválisok ellen. Főleg úgy, hogy az RB20-as autónak szerinte kevésbé fekszik a hercegség utcai pályája.

„Ez egy teljesen más pálya. A vonalvezetése alapján talán nem ez lesz a legjobb pályánk, mivel az autónk általában bajlódik a buckákkal és a kerékvetőkkel. Dolgoztunk ezen a múlt szezonhoz képest. Eddig a pályák többségén egy kicsit jobbak voltunk a lassú kanyarokban, de nem gondolnám, hogy könnyű hétvége lesz. Persze Monaco sosem az. Még akkor sem sima, ha a tiéd számít a legjobb autónak.”

„Monacóban nehéz mindent jól csinálni, például működésre bírni a gumikat az időmérős körre. Ott vannak a piros zászlók. Mindig sok a megszakítás. Sok mindent csinálhatsz jól, de rosszul is. Egyszerűen ott kell lennünk” – bocsátotta előre Verstappen.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Kiemelte, az előző hétvégéiken nem voltak csúcsformában a Red Bull-lal. Legutóbb a pénteki edzésnapon igen mélyről indítottak, és onnan sikerült aztán talpra állniuk a pole megszerzésével. Verstappen elismerte, ez kissé túl sok volt az idegeinek.

„Imola igazán rosszul indult, de sikerült megfordítanunk. Nem szeretnék megint ilyen hétvégét, mert igazán feszült volt, nem volt klassz. De tudjuk, hogy ez egy nehezebb pályánk lesz, még úgy is, hogy a múltban nyertünk itt. Elég bonyolult. Meglátjuk holnap, hol leszünk.”

A Red Bull-os számára nem kérdés, hogy egyre jobban szorongatja őket a konkurencia. A Ferrarit és a McLarent is erősnek várja Monacóban. „A mi részünkről ez egy nehéz pálya lesz. Plusz az elmúlt pár évben a Ferrari mindig nagyon-nagyon erős volt itt. Plusz a McLaren mostanság, az előző két versenyen igazán feljavult. Szóval mindenképpen figyelni kell majd rájuk. Emellett Monacóban mindig van esély a meglepetésekre. Tavaly Esteban (Ocon) nagyszerű időmérős kört futott. Ilyesmi mindig benne van Monacóban, hiába érzi magát valaki nagyon jónak, magabiztosnak… Meglátjuk, mi történik.”

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

„Miami után, Imolába érve világos volt, hogy szorosabbá vált egy kicsivel. Noha az imolai sem volt a legkönnyebb hétvégénk. Monaco mindenesetre eleve mindig ilyen volt. Most minden azon múlik, ki javít többet az autó teljesítményén, ki találja meg a lehető legjobb beállításokat.”

„Mindenképpen szorosabb lett, ami a mi szempontunkból nagyon fontossá teszi, hogy mindent százszázalékosan csináljunk. Tudom, hogy ez nem mindig egy reális lehetőség, de mindig próbálnunk kell eljutni egy pontig. Az előző két versenyen talán nem működtünk ilyen szinten, de minden egyes hétvégén újra próbálkozunk, keressük az autó legjobb beállítását. Mindenesetre látható, hogy egyértelműen szorosabbá kezd válni.”

Verstappen azonban még nem százszázalékos formában is be tudta húzni a múlt szombati imolai pole-t. Ahogy idén az összes eddigit. Ha szombaton Monacóban is megszerezné az első rajtkockát, az nemcsak új rekordokat jelentene számára, de talán jó eséllyel a vasárnapi győzelmet is. „Mindig nagyon nehéz mindent összerakni ezen a hétvégén” – figyelmeztetett ennek kapcsán a bajnoki éllovas. „A pole megszerzése is nehéz. Nem akarok nagyon előreszaladni. Az év eleje az időmérő szempontjából természetesen nekem is újdonság volt: eddig jól ment az időmérőkön. Természetesen próbálkozni fogok, de ez nem garantált, főleg nem Monacóban.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak