Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Russell: Antonellivel a Mercedes a jövőt építené

Russell: Antonellivel a Mercedes a jövőt építené

Crash
George Russell úgy érzi, a Mercedes a csapat jövője szempontjából helyes döntést hozna, ha lehetőséget adna fiatal védencének, Andrea Kimi Antonellinek, ugyanakkor ismét megjegyezte, bárkit szívesen lát márkatársként.

Már az év elején felmerült, hogy a Mercedes egy bátor lépéssel most 17 éves juniorját, Andrea Kimi Antonellit ülteti majd autóba Lewis Hamilton év végi távozása után. A csapat sosem cáfolta, hogy a fiatal olasz esélyes, ugyanakkor igyekeztek rámutatni, védencüknek először az F2-ben kell tapasztalatot gyűjtenie, valamint az F1-es privát teszteken.

Ami a nevelőszériát illeti, Antonelli csapatának, a Premának döcögősen indult az éve, ennek ellenére ő stabilan gyűjti a pontokat. Forma–1-es tesztjei pedig a 2021-es és a 2022-es autóval a technikai igazgató elmondása szerint remekül sikerültek.

Nem meglepő tehát, hogy Antonelli továbbra is esélyesnek számít, sőt, az utóbbi hetekben több forrás is arról írt, a Mercedes már vele számol abban az esetben, ha nem sikerül átcsábítania a Red Bulltól Max Verstappent (noha a holland tett már utalást arra, hogy marad csapatánál, Toto Wolff állítólag még nem engedte el szerződtetését).

George Russell (GBR) Mercedes AMG F1 in the FIA Press Conference.
23.05.2024. Formula 1 World Championship, Rd 8, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Preparation Day.
– www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Moy / XPB Images

Amennyiben a Mercedes őt választja, Antonelli annak a George Russellnek lesz a csapattársa, aki maga is a csillagosok juniorjaként jutott el az F1-ig. A Monacói Nagydíj előtt az Antonellivel kapcsolatos találgatások erősödésének hatására az ő véleményét is kikérték erről az opcióról.

Kimi egy fantasztikus versenyző” – dicsérte a futamgyőztes pilóta fiatal kollégáját. „Idén a Forma–2-ben versenyez, de nem kérdéses, hogy egy nap itt lesz a Forma–1-ben. Ő is egy juniorversenyző (a Mercedesnél), aki azt az utat járta végig, amit én is” – tette hozzá, majd elmondta, miért örülne az olasz előléptetésének.

„Ez egy remek lehetőséget teremtene a Mercedesnek arra, hogy a jövőt építse. De ahogyan azt már korábban is elmondtam, én bárkit örömmel üdvözölnék a csapatnál. Most is nagyon jó csapattársam van, és bárkit fogadok” – húzta alá.

Borítókép: Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)

További tartalmak