Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sainz és a határidők: „Ne aggódjatok, semmit sem hagyok kicsúszni a kezem közül!”

Sainz és a határidők: „Ne aggódjatok, semmit sem hagyok kicsúszni a kezem közül!”

F1
Az Audi válaszra sürgeti, a Mercedes állítólag kész feláldozni őt opcióként – Carlos Sainz látszólag szorult helyzetben van, ám jelezte, egyetlen lehetőséget sem hagy veszni.

Február óta megy a találgatás arról, hol folytatja a pályafutását a Ferrari által Lewis Hamilton miatt kitett Carlos Sainz 2025-ben. Hivatalosan nincs még új fejlemény, pletyka viszont annál több látott napvilágot az elmúlt hetekben.

A Sainzot nagyon akaró Sauber/Audi a hírek szerint május végéig adott haladékot a spanyolnak, hogy választ adjon az ajánlatára. Helmut Marko korábban kikotyogta, hogy három évre, nem kis összegért szerződtetnék a karikások a volt Red Bull-nevelést. A Red Bull ugyancsak egy potenciális opciót jelenthet az idei melbourne-i győztes számára, ám a helyzete ott Sergio Pérezétől és Max Verstappenétől is függ. A Mercedes kapcsán eközben híre ment, hogy már kezdenek lemondani Sainzról. Toto Wolff csapatfőnök Imolában nyíltan kimondta: akár annak árán is készek halogatni a saját döntésüket, ha közben emiatt ki kell húzniuk a listájukról Sainzot. Egyes források szerint valójában már nem is szerepel rajta a neve…

Monacóban a spanyol versenyző elárulta, még nem hozott döntést. „Mindenki függ mindenkitől. A Forma–1 egy körforgás. Még nem határoztam, nem tudom, hol fogok versenyezni jövőre. Nem is tűztem ki semmilyen határidőket” – tette egyértelművé.

Megkérdezték, nem fél-e attól, hogy a késlekedéssel esetleg lemarad bizonyos lehetőségekről.

„Igen, de a színfalak mögött én többet tudok nálatok! Ti hallotok pletykákat, de ne aggódjatok, semmit sem hagyok kicsúszni a kezem közül! Egyszerűen minden lehetőséget magam elé teszek, és meghozom a helyes döntést”

 – mondta az újságíróknak.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Hozzátette, érdekében áll nem kapkodni, ugyanis ez a szerződés sorsfordító is lehet számára. „Annyit mondhatok, hogy ez egy nagyon fontos döntés a pályafutásom szempontjából, és valamennyi opciót látni akarom, hogy lássam, melyik a helyes, és alaposan átgondolhassam.”

„Idén harminc leszek, szeretném, ha a következő projekt működne. Meglátjuk, hogy alakul. Annyi időt adok magamnak erre, amennyire csak szükségem lesz.”

Hozzátette: „Azt elmondhatom, hogy mihelyst elhatározom magam, már nagyon gyorsan történik majd minden. Egyszerűen mindennek össze kell állnia, amiről úgy érzem, hogy szükségem van rá a következő szerződésemnél.”

Mindeközben Sainz szempontjából meghatározó lehet, hogy a hírek szerint a Mercedesnél egyre nagyobb a valószínűsége Andrea Kimi Antonelli alkalmazásának, a Red Bullnál Helmut Marko pedig Sergio Pérezt emlegeti első számú jelöltként a 2025-ös ülésükre.

További tartalmak