Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Verstappen és a Red Bull nehezen behozható helyzeti előnye: „Ez tesz minket veszélyessé!”

Verstappen és a Red Bull nehezen behozható helyzeti előnye: „Ez tesz minket veszélyessé!”

F1
Érzi az ellenfelek közeledését Max Verstappen, ám úgy véli, neki és a Red Bullnak van egy olyan előnye mindenkivel szemben, ami nehezen legyőzhetővé teszi őket a bajnokságban.

Az év első versenyei után sokan előre odaadták volna Max Verstappennek a negyedik világbajnoki címét. Most, hogy a McLaren és a Ferrari egyre inkább szorongatja őket, már arról megy találgatás, lehet-e mégis bajnoki csata a mostaniból. A pontkülönbség ugyan mindkét fronton nagynak tűnik, ám tekintve, hogy még 17 versenyhétvége van hátra, és három csapat versenyzői rabolhatják egymástól a pontokat, korai lenne kizárni a lehetőséget.

Erről beszélt Imolában Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke, de Monacóban Lando Norris is, aki nem írta még le teljesen az esélyeiket, és jelezte, éppen ideje már, hogy folyamatosan megizzassza valaki az ettől az utóbbi években elszokott Verstappenéket.

A hollandot a Monacói Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték, úgy érzi-e, hogy nagyszerű pillanat előtt áll az F1, és végre egy háromesélyes, szoros csata van kilátásban.

„Nos, szerintem már az előző két év is nagyszerű volt!”

– felelte nevetve a 2022-t és 203-at uraló címvédő. „Komolyra fordítva: jónak találom ezt. A többi csapat egyre versenyképesebbé válik, ez természetes a jelenlegi szabályok mellett. Az emberek idővel megtanulják, milyen irányban kell dolgozniuk, és ez jó a sportnak, több csapat küzdhet a győzelemért.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Verstappent arról is kérdezték, mik azok a tényezők, amik az ő javára döntik még el az olyan szoros csatákat, mint a legutóbbi imolai. „Ezt nehéz lenne véleményeznem. Csak az F1-es tapasztalatomról beszélhetek” – mondta, magát nem minősítve. „Úgy érzem, idővel egyre tapasztaltabbá válik az ember, és megtanul jobban kezelni bizonyos helyzeteket. Plusz azzal, hogy most már több éve az élen vagyunk, csapatként is, ahogyan működünk, az jelenthet különbséget azon csapatokkal szemben, akik próbálnak utolérni minket.”

„Csak higgadtnak és összeszedettnek kell maradni. Tudjuk, hogy az elmúlt pár versenyen a többiek közelítettek vagy le is győztek minket. Természetesen mi is próbálunk javulni, de hiszem, hogy az elmúlt években szerzett tapasztalatunkkal nagyon nehezen legyőzhető csapat vagyunk a bajnokságban, mert nem követünk el sok hibát.”

„Természetesen próbálsz mindig mindent tökéletesíteni. Az életben is így van: mindig tanulsz és próbálsz jobb lenni. Szerintem viszont ez tesz bennünket nagyon veszélyessé a bajnoki küzdelemben” – mutatott rá.

George Russell és Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

A győztes tudatállapot és a nyerés rutinja tehát továbbra is mellettük szól, és ez mindaddig nem is fog változni, amíg le nem győzik őket a bajnokságban is. Verstappen szerint természetes, hogy Norris ilyen harciasan nyilatkozott.

„Nyilván mindenkinek így kell gondolkodnia. Főleg az ő előző két versenyük után. Igazán versenyben vannak. Elég sok ponttal le vannak maradva, de ha most elkezdenének nyerni, ez elég hamar megfordulhat.”

„Ami minket illet, csak próbáljuk fejleszteni a csomagunkat. Az én hozzáállásom pedig mindig ugyanaz, nem számít, hogy más csapat is ott van-e. Csak magunkkal foglalkozhatunk, mert ez az egyetlen, amire van ráhatásunk” – összegzett a háromszoros világbajnok.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak