Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamilton 1-6-ra áll Russell ellen az időmérőkön: „Nem akadok fenn ezen”

Hamilton 1-6-ra áll Russell ellen az időmérőkön: „Nem akadok fenn ezen”

F1
Gyengélkedik az időmérőkön, és ezt nem is tagadja Lewis Hamilton. Miközben próbál javítani, jelezte, vasárnaponként azért még igazán jól megy neki.

Egy éve amolyan fordulatot hozott Monaco a Mercedes versenyzőinek házon belüli vetélkedésében. Lewis Hamilton onnantól kezdte el rendszeresen legyőzögetni a nála addig meggyőzőbb George Russellt az időmérőkön. Idén is lenne min javítania: az eddigi hétből mindössze egyetlen szombati kvalifikáción tudta felülmúlni a csapattársát, vagyis Russell már 6-1-re vezet ellene.

A helyzet abból a szempontból meglepő, hogy Hamilton mindig is időmérőspecialistának számított, akinek 104 pole pozíciója van, és akit csapattárs mindössze egyszer, 2014-ben (Nico Rosberg) tudott legyőzni az időmérőkön egy teljes szezont tekintve.

Russell most jól halad efelé, és bár Hamilton elismeri, hogy nem jelentik az erősségét mostanság a kvalifikációk, elmondása szerint ez különösebben nem aggasztja.

„Nem állítanám, hogy ez nem élvez elsőbbséget, de az egész hétvége élvezi most az elsőbbséget, mindenben javulnunk kell” – felelte arra kérdésre, mennyire tartja égetőnek az egykörös tempójának javítását.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„A múlt év vége óta és idén egész évben eléggé rosszul ment szombaton. Tovább fogok dolgozni ezen.”

„Eddig nem voltam valami nagyszerű helyzetben. De van még sok versenyem rendezni ezt. Elég sok időm elsimítani a ráncokat a teljesítményemen és az autóén. Nem akadok fenn ezen túlzottan. A versenytempóm szerencsére még mindig egészen erős, erre támaszkodhatok”

– mondta egy mosolygós kacsintás kíséretében.

Hamiltont arról is kérdezték, hogyan marad összeszedett és motivált, amikor ennyire nem fut a szekerük, és nincs esélyük igazán jó eredmények elérésére. „Őszintén szólva nem tartom ezt annyira nehéznek. Ha valamit igazán élvezel, ha valamivel igazán törődsz, akkor döntést hozol, hogy ez élvezi-e az elsőbbséget, és számomra ez élvezi. Szeretem, folyamatos kihívásnak érzem, és a versenypályán sosincs unalmas nap. Leszámítva talán a csütörtököket… Nem, csak viccelek! Vagy annyira mégse…” – mosolygott a média munkatársaira a sajtónapon.

„Egyszerűen élvezem a fizikai és mentális kihívást, a csapatmunkát. És minden év más. Sosem olyan, mint amilyennek várod. És ez a jó benne. Mindig próbálsz fejlődni. Nem mindig sikerül, de ilyen az élet.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak