Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hat év alatt most látja a legerősebbnek a Ferrari helyzetét Leclerc

Hat év alatt most látja a legerősebbnek a Ferrari helyzetét Leclerc

F1
Versenyképesebb autója már volt, Charles Leclerc mégis úgy érzi, a Ferrarinál töltött hat éve során most van a legígéretesebb helyzetben a csapat.

A céljától még messze van a Ferrari, az elmúlt bő egy évben elért fejlődésével mégis elégedett. Amióta Frédéric Vasseur vette át az irányítást, sok minden megváltozott Maranellóban. A francia egyfelől élvezi az elnökség töretlen bizalmát, amit elődje, Mattia Binotto nem mondhatott el magáról. Olyan nagy neveket szereztek meg, mint Lewis Hamilton, Loic Serra vagy Jérome D’Ambrosio, és a hírek szerint Adrian Newey is hozzájuk csatlakozhat a legnagyobb eséllyel. És változott a csapat morálja is: magabiztosabb, racionálisabb és kiegyensúlyozottabb gárda benyomását keltik, mint korábban.

Versenyzőjük, Charles Leclerc – aki már sokszor dicsérte Vasseurt és a vezetői képességeit – 2019 óta erősíti a Ferrarit, és mint azt az F1 riporterének adott interjúban elmondta, nem érezte még annyira jó helyzetben a Scuderiát, mint most.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Mondjuk úgy, hogy 2022 elején a miénk volt a legjobb autó. Ha azonban a helyzet egészét nézzük, úgy érzem, jelenleg vagyunk a legjobb helyzetben, most tűnik a legbiztatóbbnak a jövő. És ez a legfontosabb. Ha hat hónappal, két vagy három évvel tekintek előre, úgy érzem, most vagyunk a legjobb helyzetben ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdjünk.”

„Ez igazán jó jel. De dolgoznunk kell tovább. Pillanatnyilag még mindig le vagyunk maradva egy lépéssel a Red Bulltól a verseny napján, és tudjuk, hogy ezen dolgoznunk kell. De mindenki egységes a célok kapcsán, mindenki egy irányba húz, a legjobbját nyújtja a csapaton belül, és elképesztő emberek dolgoznak nálunk. Igazán bizakodva tekintek a jövőbe” – mondta a monacói.

A hazai hétvégéjén akár egy győzelemmel is igazolhatná, mennyire jól állnak. Erre az elmúlt években is volt esélye, ám hol ő követett el hibát (2021), hol a csapata (2022), valami mindig az útját állta.

Leclerc-nek az elmúlt hétvégéken voltak problémái az időmérős teljesítményével, ám úgy érzi, túljutott ezeken, így lehet esélye a harmadik hazai pole pozíciójának megszerzésére. „Volt már pár verseny, amin úgy éreztem, visszatért az időmérős tempóm. A monacói valószínűleg a szezon legfontosabb időmérő edzése. Várom már! Mindig izgalmas kihívást jelent megszerezni a pole pozíciót Monacóban. Kettő már van, remélem, idén meglesz a harmadik. Mind rendkívül keményen fogunk dolgozni érte. Ha sikerül, az mindig jó előjel a hétvége folytatása szempontjából” – mondta a ferraris.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak