Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris, a bajnoki esély és a McLaren kétversenyzős előnye a riválisokkal szemben

Norris, a bajnoki esély és a McLaren kétversenyzős előnye a riválisokkal szemben

F1, Racing News 365, Adamcooperf1.com
Nem írná még le Lando Norris a McLaren idei bajnoki esélyeit. Rámutatott, van a csapatuknak egy nagy előnye a legtöbb riválissal szemben. De mi vár rájuk Monacóban?

Rég állt annyira a figyelem középpontjában a McLaren, mint az utóbbi hetekben. 2023-hoz hasonlóan úgy fest, idén is egy fejlesztési csomag adott új lendületet a szezonjuknak, melyben már van egy futamgyőzelmük. Lando Norrisék az elmúlt három versenyen a Red Bull első számú üldözőinek számítottak, így Monacóban magasak az elvárások velük szemben.

Az autójuknak az utóbbi időben nem a lassú kanyarok jelentették a fő erősségét, ám Norris úgy véli, ez Monacóban nem feltétlenül akadálya a sikerességüknek. „Még mindig ez jelenti a gyenge pontunkat. Imolában a hetes kanyarban, a sikánban voltunk a legrosszabbak. Nem hinném, hogy rosszak vagyunk. Ha azt mondom, ez a gyenge pontunk, az úgy talán fél tizedet jelent.”

„Monaco csak lassú kanyarokból áll, semmi másból, és e szerintem a kezünkre játszhat. Vagy ha nem is, de legalább nem erőlködünk majd annyira, mint más pályákon.”

„A tavalyi nem volt a legjobb itteni versenyünk, de korábban nem voltunk rosszak. Azóta sokat javultunk. Tavaly még nem vetettük be a fejlesztéseinket, amikor itt voltunk, szóval azóta sok minden változott. A lassú kanyarokban is javultunk, ezért remélem, hogy jó hétvégénk lesz” – mondta a brit.

Lando Norris (Fotó: McLaren/X)

„Jó eredményt remélek. Az előző hetekben sokkal versenyképesebbek voltunk a Red Bull és a Ferrari ellen. De Monaco annyira más, hogy bármelyik irányba mehetsz. Könnyen tűnhetsz igazán jónak, de lehet nehéz hétvége is. Bármi lehetséges. Nagyon rövid a pálya, és bármelyik csapat odaérhet. A Mercedes is odaérhet, az Aston Martin is. Az időmérőn elég egy egy-két tizedes hiba, és máris sokat vesztettél. Összeszedettnek kell maradnunk és csak a saját feladatunkra figyelni, mert eddig jó munkát végeztünk.”

Norrist a miami győzelme után még csak arról kérdezgették, nyílhat-e reális esélye a McLarennek arra, hogy 2025-ben harcba szálljon a bajnoki címért. Imola óta egyre többen azt kérdezik tőlük, küzdelemre kényszeríthetik-e a Red Bullt már az idei összetettben is. Norris szerint egy előnyük mindenképpen van.

„A Ferrarival együtt mi vagyunk az a csapat, amelynél mindkét autó minden egyes alkalommal, minden időmérőn és versenyen ott van az elejében. Ha végignézünk a mezőnyön, sehol máshol nincs meg ez.”

„Egy ember nagyszerű kört megy, jó versenyt, a másik meg nem annyira. Az egyik erősségünket az jelenti, hogy mindkét autónk ott van elöl, és harcolni tudunk így a Ferrarikkal. Ha ez így marad, akkor biztosra veszem, hogy harcban maradhatunk” – mondta Norris.

McLaren (Fotó: McLaren/X)

De az egyéni küzdelmet sem írná még le. „Hatvan pont a hátrányom Maxszal szemben, és még sok van hátra. Nem gondolok erre, és nem változtat semmin. Az elmúlt négy hétben sem gondoltunk rá. A jó eredmény elérésére koncentrálsz, és a dolgok maguktól alakulnak. Az első pár hétvégén sokat vesztettünk, és ez fájó. De még hátra van a szezon kétharmada, szóval elég sok lehetőségünk lesz még.”

„A jövőben fognak érkezni bizonyos dolgok, és ha fordulat áll be, akkor könnyen elkezdhetünk felzárkózni egyes csapatokra” – vélekedett Norris.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak