Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sainz: Egyenlő esélyekkel indul a három élcsapat Monacóban

Sainz: Egyenlő esélyekkel indul a három élcsapat Monacóban

F1, AS
Egy jól sikerült kör, és akár a győzelem is meglehet. Carlos Sainz szerint három esélyese is van a monacói hétvégének – nem szeretné, ha túl magasak lennének az elvárások a Ferrarival szemben.

A Red Bullnál kimondták: a Ferrarit tartják a legnagyobb ellenfelüknek a hétvégi Monacói Nagydíjon. Helmut Marko rámutatott: a vörös autók jól kezelik a pálya egyenetlenségeit és a kerékvetőket, a múltban is jól teljesítettek a hercegségben, ráadásul Charles Leclerc mindig képes valami extrát nyújtani hazai pályán.

Carlos Sainz ennek ellenére hallani sem akar favorit szerepről. A spanyol szerint a csapatokat tekintve legalább háromesélyes lehet a küzdelem. „Őszintén szólva jelenleg bármelyik élcsapat nyerhet Monacóban. A monacói egy annyira különleges hétvége és pálya, hogy elég egy kicsivel jobb kivezető kör, egy tiszta időmérős kör, és te lehetsz a monacói verseny győztese.”

„A Red Bull, a McLaren és közöttünk nagyon szoros lesz. Egyenlő esélyekkel indulunk, és minden azon múlik, ki alkalmazkodik a legjobban az autójával ezekhez az utakhoz.”

„A lassú kanyarok nem jelentették eddig az erősségünket, ezért óvatos vagyok egy kicsit. Az időmérős körök sem jelentették az erősségünket idén, és tudjuk, hogy ez mennyire fontos Monacóban. Ezért érzem a feladatomnak most visszafogni a várakozásokat. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem vesszük célba a győzelmet. A győzelem a célunk ezen a hétvégén, és mindent elkövetünk, hogy tökéletesen sikerüljön a kivezető kör, a Q3-as kör, valamint a stratégia a versenyen” – ígérte Sainz.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

A 2023-as szingapúri győzelmét hozó hétvége tapasztalataira alapozva a ferraris ismerni véli a monacói siker kulcsát: kezdettől jól kell boldogulni, és fokozatosan kell építkezni.

„A szingapúri győzelmem után tudom, mennyire fontos egyből jól kezdeni, egyből jónak érezni az autót, már az első szabadedzéstől, és aztán jól összerakni a hétvégét. Ezen a hétvégén is hasonló a megközelítésünk. Próbálunk egyből gyorsak lenni.”

„Tudom, mi kell ahhoz, hogy nyerj egy utcai pályán, hogy mennyire fontos a hétvége felépítése, mennyire fontos eltalálni az időmérőt. Ezt észben tartva próbálom összerakni a lehető legerősebb hétvégét. Aztán kiderül, meddig jutunk vele. De mint mondtam, szoros küzdelem lesz ez köztünk, a Red Bull és a McLaren között.”

Sainz említette, hogy 2023-mal ellentétben idén nem annyira jeleskedik a Ferrari a lassú kanyarokban. Megkérdezték, mi a problémájuk. „Az idei autó aerodinamikai és mechanikai szempontból egyszerűen olyan, hogy volt idén pár lassú kanyar, amiknél a GPS-adatok alapján nem voltunk valami erősek. Tavaly a lassú kanyarokban nagyon-nagyon jók voltunk, idén nem tudom, talán a Red Bull és a McLaren javult, de nem úgy tűnik, hogy különösebben jók lennénk a lassú kanyarokban” – magyarázta.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„De ez itt annyira rendhagyó pálya, hogy nem igazán számít, mit láttunk eddig. Az itteni a mechanikai tapadásról, a menetdinamikáról, a gumik Q3-as működésre bírásáról szól. Annyira nyitott minden, hogy képtelenség megmondani, favoritok vagyunk-e vagy sem.”

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak