Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Sainz előrehaladott tárgyalásokat folytat a Williamsszel

Sajtó: Sainz előrehaladott tárgyalásokat folytat a Williamsszel

Autorsport, Sky Sports
Egy váratlan pályázó Carlos Sainz szolgálataira: sajtóhírek szerint a Williams előrehaladott tárgyalásokat folytat az ülés kereső spanyollal.

Audi, Red Bull vagy Mercedes? Hónapok óta e három csapatot emlegetik Carlos Sainz lehetőségeiként, ám úgy fest, a lista ennél hosszabb, és szerepel rajta egy elsőre meglepőnek tűnő név: a Williamsé.

A brit Autosport című szaklap értesülései szerint Carlos Sainz előrehaladott tárgyalásokat folytat a mezőny harmadik legrégebbi gárdájával, és látni akarja, mit tudnak neki kínálni hosszú távon.

Sainz esélyei a hírek szerint a Red Bullnál és a Mercedesnél sem túl jók. Előbbi csapat jelenleg Sergio Pérezt tekinti az első számú választásának 2025-re, Max Verstappen jövő évi csapatváltása pedig egyre kevésbé valószínű. A csillagosok eközben állítólag egyre inkább hajlanak Andrea Kimi Antonelli alkalmazására.

A Williams jelen állás szerint talán nem tűnik túl kecsegtető lehetőségnek, ám a csapat hosszú távú tervei kapcsán jelzésértékű, hogy két hete Alexander Albon 2026-on túlra elkötelezte magát feléjük. Ez egyfelől megmutatja, hogy a csapat komolyan gondolja a felemelkedést, másfelől jelzi, hogy Albon belülről olyan jeleket lát, amik bizakodóvá teszik a következő évek kapcsán.

Emellett a távlati tervek szempontjából az is sokatmondó, hogy a csapat nemrég nyíltan elismerte, ők is próbálkoznak a Red Bulltól távozó sztártervező, Adrian Newey megszerzésével.

Az egyik ütőkártyát a Williams részéről jelen állás szerint a Mercedesszel kötött hosszú távú megállapodás jelenti. Egyre többen rebesgetik, hogy a csillagosok igen jól állnak a 2026-os új erőforrásukkal, és ha így lesz, az a partnerek számára is jó hír.

James Vowles (Fotó: XPB)

James Vowles csapatfőnök egy hete Imolában elmondta, céltudatos terveik vannak az előttünk álló évekre. „A 2025-ös autó már a szélcsatornában van. Azért, hogy időben jól állj 2026 és 2027 szempontjából is. Nincs szó arról, hogy nem érdekel a mostani két év, de szeretnénk sikeresek lenni a jövőben. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, meg kell hoznunk pár szigorú döntést a szervezetünk átalakulása szempontjából” – fogalmazott.

A csapatvezető az ütemtervük kapcsán elmondta: „Amikor ide érkeztem, elfogadtam a kihívást, tudtam, hogy milyen kihívás ez. Gyorsan javíthatnánk a teljesítményen, de bizonytalanná tennénk az alapokat, és én ezt nem akarom. Rendes alapokat akarok, amik hosszú távra szólnak. 2026-ban előreléphetünk, de ez csak egy kis lépés lehet.”

„Az igazán nagy lépést 2027-ben, 2028-ban és azután tehetjük meg. Ez elég távolinak tűnhet, az is, de amióta a csapathoz érkeztem, azt mondom: inkább csináld jól egyszer, mint hogy kis lépéseket tegyél, és aztán esetleg újra visszalépj.”

Sainz csütörtökön Monacóban jelezte, nem írt még alá senkivel, és bármiről is pletykálnak vele kapcsolatban, nem aggódik. „Én a színfalak mögött többet tudok. Ti hallotok pletykákat, de ne aggódjatok, semmit sem fogok hagyni kicsúszni a kezemből! Minden lehetőséget magam elé teszek, és helyesen fogok dönteni” – bocsátotta előre.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak