Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamilton: Nem számítok arra, hogy idén George előtt végzek az időmérőn

Hamilton: Nem számítok arra, hogy idén George előtt végzek az időmérőn

Sky Sports
Nem jött össze a kiugró eredmény Lewis Hamiltonnak a Monacói Nagydíj időmérőjén. A George Russellnek adott fejlesztéseket hiányolta, és azt jósolta, hogy idén már nem fogja többé legyőzni a csapattársát…

Lelkes volt Lewis Hamilton a pénteki szabadedzések után. A Mercedes versenyképesnek mutatkozott Monacóban, az autót jobb volt vezetni a szűk utcákon, mint az előző két szenvedős évben, és úgy érezte, versenyben lehetnek a jó helyezésekért, ha tartani tudják ezt a formát.

Nagy visszaesésről nem beszélhetünk, hiszen George Russell például Max Verstappent legyőzve végzett az 5. helyen, 0,273 másodperces lemaradással a pole-szerző Charles Leclerc mögött. Hamiltonnak eközben csak a 7. hely jutott, valamint egy újabb házon belüli időmérős vereség, immáron az idei 7.

„Természetesen. Mindenképpen” – felelte a Sky Sports kérdésére Hamilton, csalódottá teszi-e, hogy nem tudott többet kihozni az időmérőből az ígéretes pénteki rajt után. „Az autó nagyszerű volt tegnap. Igazán keményen dolgoztunk az autó javulásáért, és az első pillanattól nagyszerűnek éreztük, versenyképesek voltunk. Tegnap és ma délelőtt. Aztán nem hajtottunk végre semmilyen drasztikus változtatást.”

„A csapat keményen dolgozott a gyárban, hogy hozhassunk fejlesztéseket az előző két hétvégére, és van fejlesztésünk ezen a hétvégén is, de csak egy. És azt George kapta. Szóval számítottam rá, hogy nehéz lesz legyőzni az időmérőn George-ot, mert az övé a fejlesztés… Mindenesetre jó látni, hogy érkeznek a fejlesztések.”

„Aztán ahogy nekivágtunk az időmérőnek, nem is tudom… Előre tudtam, hogy automatikusan fogok veszíteni két tizedet az időmérőn. Ez mindenképpen frusztráló, és nincs is válaszom rá. Én nem vezetek másképp, a körök igazán nagyszerűek voltak, de egyszerűen hiányzott valami” – mondta kétkedve.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A kérdéses újítás alatt Hamilton egy új első szárnyat értett, amit a Mercedes kimondottan a nagyobb leszorítóerős konfigurációjához tervezett. Russell az ötödik helye után dicsérte az elem hatékonyságát. „Igazán erős eredmény a mai. Két századra vagyok a harmadik helytől, és kissé frusztráló, hogy ilyen közel. Nagy javulást értünk el mostanság. Új elemeket tettünk az autóra ezen a hétvégén, és nagyszerű volt. Remélem, ez most egy fordulópont. Monaco sosem volt jó pálya az autónk számára” – mondta a másik mercedeses.

Csapata már Imolában emlegette, hogy a fejlődés útjára lépett, és fokozatosan javul az autójuk. Hamiltont megkérdezték, szerinte jelenthet-e a mostani fordulópontot. „A csapat szemszögéből nézve igen. Határozottan úgy érzem, hogy valamiért ezen a hétvégén sokkal közelebb vagyunk. Nagyszerű látni ezt. Az autót nagyszerűnek éreztem, sokkal jobbnak, mint az előző években. Ugyanakkor három és fél tized még mindig sok, és máshol ez még mindig hat tizedet jelent. Szóval le vagyunk még maradva tempóban. De nyomunk kell tovább. Lassan közelebb kerülünk az év során, ahogy érkezni fognak a további fejlesztések.”

Hamilton végül visszakanyarodott a kezdő gondolatához, és kijelentette:

„Nem számítok arra, hogy idén George előtt végzek az időmérőn, de csak nyomnunk kell tovább, mert a versenyeken erősek vagyunk.”

Megjegyzése kapcsán a riporter megkérdezte, miért írja le magát a teljes hátralévő idényre. Hamilton csak mosolygott: „Meglátjuk…”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/Sebastian Kawka)

További tartalmak