Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Leclerc: Két-három körrel a vége előtt alig láttam a könnyektől

Leclerc: Két-három körrel a vége előtt alig láttam a könnyektől

Sky Sports
A könnyektől nem látott az utolsó körökben, próbált úrrá lenni az érzésein és a gondolatain, de a helyzet minden várakozását felülmúlta. Charles Leclerc édesapjának ajánlotta első monacói győzelmét.

Lando Norris Miamiban már megtapasztalta, milyen úgy nyerni, hogy az egész Forma–1 vele örül a sikerének. Most Charles Leclerc-en volt a sor! Az elmúlt években a hazai versenye hétvégéjén folyamatosan a monacói átok tényével szembesítették a Ferrari versenyzőjét, arról kérdezték, mikor szabadul már tőle, mikor nyeri ezt meg. Most, hogy megcsinálta, az is megmutatkozott, milyen sokan kívánták neki ezt a győzelmet.

A díjátadón még maga Albert herceg is megkönnyezte a pillanatot. A miniállam vezetőjéről köztudott, mennyire szereti és érti a sportot, ahogy az is, mennyire támogatja Leclerc-t. Az ölelkezésükkor kis túlzással még érzelmesebb is volt, mint a győztes…

Charles Leclerc és Albert monacói herceg (Fotó: XPB)

„Ez elképesztő érzés. Mindig mondtam, hogy ez a győzelem érzelmileg extra értékkel bírna, de nem számítottam rá, hogy ennyire” – ismerte el Leclerc a Sky Sportsnak.

„Két három körrel a vége előtt kijöttem az alagútból, és rájöttem, hogy alig látok, mert kicsit már sírtam. Azt mondtam: »Charles, ezt nem engedheted meg most! Van még két-három köröd a győzelem megszerzése előtt!«”

„Utána újra rendben voltam, de aztán átszeltem a célvonalat, és akkora volt a boldogság… Hihetetlenül boldog vagyok!”

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Leclerc elismerte, a verseny hajrájában alig tudott úrrá lenni az érzelmein és a gondolatain. „Minden előjön. Minden! Nagyon sokakra gondoltam ma a pályán. Jules-re (Bianchi), édesapámra. Normál esetben ilyesmi nem történik versenyen, mert mentálisan teljesen a vezetésre összpontosítok. Ma viszont nagyon nehéz volt ezt tennem. Az utolsó tizenöt körben ők mind eszembe jutottak, és amikor átszeltem a célvonalat, az azért volt annyira érzelmes, mert kétszer már rajtoltam a pole-ból, de nem sikerült megcsinálnom, és mert olyan sok minden történt személyes szinten.”

Hozzátette:

„Hihetetlenül boldog vagyok, ugyanakkor ma este bulizni fogok, mint az állat!”

Ezt egy kikötőbe ugrással egyébként már meg is kezdte a Ferrari és Frédéric Vasseur társaságában…

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Leclerc-t megkérdezték, mikor kezdte elhinni, hogy meglesz a győzelem. „Oscarnak volt egy kis próbálkozása a nyolcas kanyarban. Utána kicsit felgyorsítottam, és már tudtam, hogy nagyon jó helyzetben vagyunk a győzelemhez. Az autót elképesztőnek éreztem, nagyon sok tartalék volt bennem, figyelnem kellett a különbségek tartására, de tudtam, hogy ez a miénk lesz.”

„Sokat jelent ez nekem. Ennek a versenynek a megnyeréséről álmodtam már gyerekként! Emiatt a verseny miatt szerettem bele a versenyzésbe, együtt édesapámmal, aki mindent megtett értem, hogy ide juthassak. Még érzelmesebbé teszi, hogy édesanyám itt volt a dobogónál, a testvéreimmel, a barátnőmmel, minden barátommal. Mindenki itt volt, és ez különlegessé teszi” – mondta boldogan Leclerc.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak