Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Monacói Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Monacói Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Megtörte a monacói átkot Charles Leclerc, aki az élről indulva megnyerte hazai versenyét egy feszült taktikai csata után. Másodikként Oscar Piastri ért célba, harmadikként pedig Carlos Sainz, aki az első rajt után kicsúszott, a piros zászló viszont megmentette őt, az új induláskor ismét a harmadikról startolhatott. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman!

Charles Leclerc (Ferrari) – 1. hely

„Ez leírhatatlan… nagyon nehéz futam volt. Eddig kétszer rajtoltam itt pole pozícióból, de még sosem nyertem, talán ezért még többet jelent ez most nekem. Emiatt a futam miatt álmodoztam arról, hogy egy nap F1-es versenyző leszek. Ez megint nagyon nehéz volt, érzelmileg is. Tizenöt körrel a leintés előtt is csak reménykedsz és jönnek az érzelmek. Édesapámra is sokat gondoltam, talán többet is, mint a vezetésre… ő mindent megadott nekem és ez a közös álmunk volt, hogy itt versenyezhessek és megnyerhessem a futamot. Sikerült jól menedzselnem az abroncsokat, az előnyömet és George-ra (Russell) is figyelni kellett. Az autó nagyon jó volt, köszönöm a csapatomnak, hogy megadták a lehetőséget, hogy megnyerhessem a futamot. A közönségnek is hálával tartozom. Különlegesek voltak, sok embert ismerek, akik nézték a versenyt. Egész hétvégén hihetetlen támogatást kaptam – köszönöm szépen mindenkinek!”

Oscar Piastri (McLaren) – 2. hely

„Trükkös futam volt. A tempó nagyon lassú volt az elején és volt egy kisebb megingásom is az alagút után. Ennél többet nem érhettünk volna el, és szerintem jó hétvégét zártunk. Köszönöm a csapatnak! Örülök, hogy végre el tudtam érni egy ilyen eredményt. Az előző hétvégéken jók voltunk, de valamiért nem jöttek az eredmények. Most viszont megvan a dobogó, jobb helyen össze sem jöhetett volna (mint Monacóban). Persze gondoltam a győzelemre, arra, hogy lehetett volna jobb az időmérő, de Charles egész hétvégén remekül teljesített. Remek teljesítményre, életem legjobb körére lett volna szükség, hogy legyőzzem. Örülök a második helynek, a csapat miatt is.”

Carlos Sainz (Ferrari) – 3. hely

„Nagyon kemény volt. Az első körben nagyon rossz érzés volt (kicsúszni), majd után szerencsére jó, hiszen visszakaptam a harmadik helyet. A futamtempó utána jó volt, ahogyan arra számítottunk is, csak egyszerűen lehetetlen itt előzni. De örülök a dobogónak és főleg azért, mert Charles végre megnyerte a hazai futamát. Egész hétvégén remekül vezetett. Örülök, hogy vele állhatok dobogóra. Ez a Ferrarinak is jó eredmény, amit megérdemlünk. Úgy tűnik, hétről hétre jobbak leszünk. A futam végén, amikor már tudtam, hogy Landónak (Norris) nem lehet ingyen kiállása, nyomás alá akartam helyezni Oscart, hibára kényszeríteni, mert tudtam, hogy előzni nem lehet. A nyomás megvolt, párszor elveszítette az autó hátulját, de ez nem volt elég az előzéshez.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak