Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Összevetés: így győzte le Leclerc az időmérőn Piastrit

Összevetés: így győzte le Leclerc az időmérőn Piastrit

Formula addict, F1
A Formula addict csapata a monacói időmérő után is elkészítette jól megszokott összehasonlítós videóját, amin ezúttal azt figyelhetjük, hogyan győzte le Charles Leclerc a McLaren ifjoncát, Oscar Piastrit a pole pozícióért folyó küzdelemben.

Ahogyan Imolában, úgy szerencsére egy héttel később, Monte-Carlóban is roppant szoros időmérő edzést láthattunk, ami végül a hazai közönség kedvencének, Charles Leclerc-nek a sikerével zárult, aki ezzel megszakította Max Verstappen nyolc hétvége óta tartó időmérős sikersorozatát.

Erre a McLaren ausztrál versenyzőjének, Oscar Piastrinak is igen jó esélye nyílt, az utolsó gyors percekben ugyanis ő lépett elő Leclerc első számú kihívójává.

Lemaradása végül majd’ két tized volt a monacói mögött, ő viszont már a leintés után jelezte, érezte magában és az autójában is az erőt ahhoz, hogy megszerezze a pole pozíciót, ehhez viszont valamelyik gyors körét hibátlanul kellett volna összeraknia.

Kettejük küzdelme viszont így is izgalmas volt, a Formula addict csapata pedig szokásához híven elkészítette a grafikát, amin azt figyelhetjük, hol volt gyorsabb a Ferrari és hol a McLaren.

Ezen jól láthatjuk, hogy az első szektorban még Piastri volt előnyben, a másodikban viszont Leclerc átvette a „vezetést” és a szoros utolsó szektor végén tartotta is azt. Ezt a „csatát” egyébként most az F1 hivatalos oldalán is figyelhetjük a két szereplő belső kamerás felvételéből (IDE kattintva).

Hogy Leclerc a futamon megtöri-e a „monacói átkot”, vagy a McLaren (esetleg Verstappen?) visszavág, az a 15 órakor startoló nagydíjon derül ki. Ezt az M4 Sport ismét élőben közvetíti: a felvezető 14:30-kor kezdődik.

További tartalmak