Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Williams és Albon is megkönnyebbült

A Williams és Albon is megkönnyebbült

F1i
A Williams és Alexander Albon is megkönnyebbült, miután a csapat Monte-Carlóban megszerezte idei első pontjait. A thai bízik benne, eddigi munkájuk kifizetődő lesz, és most kezdetét veszi egy eredményesebb időszak.

A 2023-as szezon egyik legpozitívabb meglepetését Albon és a Williams szállította: a szebb napokat is megélt brit istálló elsősorban a thai pontjainak köszönhetően a hetedik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot. Ezt a lendületet természetesen az idei évre is át akarták menteni, 2024 viszont nem a terveiknek megfelelően indult.

Autójuk a koncepcióváltás után komoly túlsúlyt cipelt, ami miatt a csapatvezető, James Vowles elmondása szerint körönként négy tizedmásodpercet veszítenek. A helyzeten folyamatos, hat futamot át tartó fejlesztésekkel és tömegcsökkentéssel akarnak javítani.

Először Imolában vetettek be egy súlycsökkentést célzó csomagot és minimálisan Monaco előtt is változtattak. A munka vasárnap meghozta gyümölcsét, Albon ugyanis kilencedikként ért célba, megszerezve ezzel a csapat első pontjait. Ennek kapcsán arról beszélt, az eredmény megkönnyebbülés és egyben motivációs löket is volt számára, valamint a Williams számára is.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Maga a futam egy kicsit unalmas volt” – kezdte értékelését. „Bárcsak szórakoztatóbb futam lett volna, és most arról kellene beszélnem, hogyan szereztem meg az első pontokat ezen az izgalmas versenyen. De sikerült és elfogadom őket!”

„A kilencedik helyezés egy remek munka eredménye volt, feliratkoztunk vele a tabellára és adott nekünk egy pozitív lendületet a következő néhány évre. Tavaly is eltartott egy darabig, míg pontokat kezdtünk gyűjteni, de aztán egészen jól belejöttünk” – folytatta Albon, akinek jó sorozata valóban Kanadában indult, miután a Williams 2023 nyarán bevetett egy jelentős fejlesztési csomagot.

„Nem látom okát annak, hogy ezt (a sorozatot) miért ne ismételhetnénk meg most is. Csökkentettük az autó súlyát, hoztunk néhány apróbb fejlesztést és ez úgy tűnik, tényleg kifizetődő volt. Szóval igen, boldog vagyok ezzel az eredménnyel” – húzta alá.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak