Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ricciardo és a Red Bull: Készen állok a visszatérésre!

Ricciardo és a Red Bull: Készen állok a visszatérésre!

PlanetF1
Noha a 2024-es szezon eddig nem a tervek szerint alakult, Daniel Ricciardo jelezte, továbbra is készen áll arra, hogy visszatérjen a Red Bull anyacsapatához, majd aláhúzta, önbizalmának újraépítésében komoly szerepet játszott a jó miami sprint.

Mielőtt kezdetét vette az idény, Ricciardo kapcsán a fő kérdés az volt, vajon meggyőzi-e teljesítményével a Red Bull vezetőit és visszaülhet-e a csapat autójába, amennyiben a vezetők úgy döntenek, nem hosszabbítják meg Sergio Pérez szerződését. Az első futamok során aztán nagyot változott a világ a rutinos ausztrál körül.

Teljesítménye ugyanis elmaradt a várttól, miközben a fiatal márkatárs, Cunoda Juki szinte folyamatosan maga mögé utasította őt. Ennek hatására rövid időn belül a Red Bull-lehetőség helyett arról kezdtek pletykálni, befejezheti-e egyáltalán a szezont a VCARB-nél.

Később aztán javuló tendenciát mutatott és legalább ezeket a felvetéseket elhessegette, arról viszont továbbra is keveset hallani, hogy a Red Bull kiemelt jelöltként tekint rá. Ő maga a téma kapcsán a PlanetF1-nek nyilatkozva egyértelművé tette, továbbra is készen áll bikások hívására. „Igen, teljes mértékben” – erősítette meg.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Nem hiszem, hogy ez a lehetőség elillant volna. Egyértelmű, hogy nem tudom, mit hoz a jövő. Természetesen, olyan teljesítményt kell nyújtanom, mint Miamiban és persze gyakrabban. De a tavalyi év volt az a jel, amire szükségem volt…” – tette hozzá.

„A hét-nyolc hónapos kihagyás után beültem az autóba és éreztem, hogy erre van szükségem. Ezt láttam a csapattagokon is. Christian (Horner) arcán is láttam a mosolyt. Ott volt a nagy kérdés, hogy képes vagyok-e még rá és rendben volt a dolog. Nyilvánvaló, hogy semmire sincs garancia. De szívesen visszatérnék egy nap. Meglátjuk, mi lesz. Ezért hajtok” – emelte ki.

A beszélgetés során egyértelművé tette azt is, hogy a McLarennél töltött, gyengébb időszak ellenére ismét éhes a sikerre. „Ezért csinálom! Tavaly szabadságon voltam, de visszatértem, mert még éhezem a sikerre. Nem azért jöttem vissza, mert rossz befektetéseim voltak, és kellett a pénz.”

„Azért jöttem vissza, mert még hiszek magamban. Sikeréhes vagyok, és Miami után is ez volt a helyzet. Ott annyira jó volt a sprintfutam… aztán a futam már nem sikerült ennyire jól, elsősorban az időmérő miatt. A jó eredmény (a negyedik hely a sprinten) örömmel töltött el, de azt, hogy vasárnap nem jött össze a dolog, persze nehezebb volt lenyelni” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak