Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: küszöbön Pérez szerződéshosszabbítása a Red Bull-lal

Sajtó: küszöbön Pérez szerződéshosszabbítása a Red Bull-lal

Motorsport-Total, The Race
Sajtóhírek szerint közel van Sergio Pérez hosszabbítása a Red Bull-lal. Carlos Sainz újabb lehetőségtől esik el, és ezzel csak két opciója marad?

A versenypályán mostanság nem szállítja az eredményeket Sergio Pérez, ám a találgatások szerint hamarosan így is elér egy nagy eredményt: új szerződést írhat alá jelenlegi csapatával. A Red Bull a Motorsport-Total értesülései szerint közel áll az új egyezség megkötéséhez, amire a következő napokban, de legkésőbb hetekben sor kerülhet. A The Race eközben azt írta, talán már a két hét múlva következő Kanadai Nagydíj előtt bejelentik Pérez 2025-ös maradását.

Helmut Marko tanácsadó korábban utalt rá, Barcelonáig szeretnék tudni, merre tovább 2025-ben, és minden jel arra utal, hogy a kérdésre Pérez lesz a válaszuk.

Noha a mexikói Imolában és Monacóban is gyengélkedett, az időközben az RB-vel folyamatosan szárnyaló Cunoda Juki állítólag még így sem jelent komoly fenyegetést rá. Marko elismerte ugyan, hogy a mostani a legjobb és legkiegyensúlyozottabb szezonja a japánnak, ám hangsúlyozta: szeretnék, ha hosszú távon is bizonyítaná, hogy képes összeszedetten, stabilan, dührohamok nélkül versenyezni. A hosszú táv ez esetben még egy évet jelenthet…

A Red Bull ülésére Cunoda mellett még Carlos Sainz is esélyesnek tűnt, ám a német nyelvű lap szerint a bikások már letettek az alkalmazásának lehetőségéről. Korábban híre ment, hogy a Mercedes is nemet mondott Sainzra – vagy legalábbis még sokáig váratná őt –, így a versenyzőnek ezzel talán az Audi és a Williams ajánlata közül kell majd választania.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

A Pérez kiesésével záruló Monacói Nagydíj után Christian Horner először kiemelte, hogy Pérez remekül teljesített az év első hat hétvégéjén, szállította a dobogókat, és bízik benne, hogy a mostani kisiklások után visszatalálnak ehhez a formához. Aztán arra is utalást tett, hogy Pérez az első számú jelöltjük.

„Gondolhatják, igen nagy az érdeklődés az autónk iránt, de Checo élvezi az elsőbbséget”

– fogalmazott.

Helmut Marko tanácsadó eközben megjegyezte ugyan, hogy az imolaihoz és a mostanihoz hasonló időmérős fiaskók nem férnek bele, ám hozzátette: „Ez nem alapvető probléma. Elég gyors, és idén javult az időmérőkön. Jó helyzetben van a jövő év szempontjából. Nem mondanám, hogy pole pozícióban, de jó pozícióban.”

Az osztrák szerint Péreztől nem elvárás, hogy szorongassa Verstappent. „Változott a szemléletmódja. Átveszi Max beállításait, mert tudja, hogy úgy a leggyorsabb az autó. Maxot nem tudod legyőzni azzal, hogy más beállítást használsz. És Maxot egyszerűen nem tudod legyőzni, ez már csak így van” – állapította meg.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

A Motorsport-Total szerint Pérez menedzsmentje B-tervként az Audinál jelentkezett be, ám a Red Bull-lal várható megállapodással ennek jelentősége hamarosan már nem lesz.

Ha a Red Bull lép, várhatóan Sainz is gyorsan meghozza a maga döntését. Az Audi egyes hírek szerint már arra is hajlandó lenne, hogy a korábban emlegetett három helyett egy évre szerződjön a spanyollal, opciós joggal a további két évvel történő hosszabbításra.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak