Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Mick Schumacher egyértelművé tette, cél a visszatérés

Mick Schumacher egyértelművé tette, cél a visszatérés

Sky
Miközben egyre többet cikkeznek arról, hogy a fiatal német esélyes az Alpine egy 2025-ös versenyzői ülésére, Mick Schumacher a német médiának nyilatkozva ismét egyértelművé tette, a cél számára továbbra is a Forma–1-es visszatérés.

A korábbi F2-es bajnok legutóbb 2022-ben versenyzett a királykategóriában: azóta a Mercedes kispadján ül tartalékversenyzőként, az idei évtől kezdődően pedig az Alpine-nál is alkalmazzák, mégpedig a franciák WEC-alakulatánál. A kapcsolat miatt már az év elején felmerült, hogy Schumacher akár az Alpine F1-es alakulatánál is kiköthet a közeljövőben.

Akkor a felek még meglehetősen óvatosan nyilatkoztak erről a lehetőségről, kiemelve, hogy 2024-ben csak a WEC-re összpontosítanak majd, ami pedig az F1-et illeti, Schumacher a királykategóriát tekintve továbbra is a Mercedes embere.

Az utóbbi időben megváltozott a kommunikáció: az Alpine F1-es csapatfőnöke, Bruno Famin nemrég megjegyezte, Schumacher is azok közé a versenyzők közé tartozik, akik esélyesek az egyik 2025-ös versenyzői ülésre. Hozzátette, amit eddig látott a némettől a WEC-ben, az meggyőzte őt arról, hogy jó csapatjátékos és jól vezet.

Fotó: XPB

Ebben a „hangulatban” nyilatkozott nemrég az érintett, Mick Schumacher is a Sky Sports német csatornájának. Noha az Alpine-t nem nevezte meg célként, azt egyértelművé tette, hogy továbbra is azért hajt, hogy visszatérhessen az F1-be.

„A célom és egyben az álmom is az, hogy a Forma–1-ben versenyezhessek. Ez mindig is így volt és mindig is így lesz” – szögezte le a huszonöt éves versenyző. „Éppen ezért most meg kell győződnünk arról, hogy a dominók dőlése majd nekünk kedvez és remélhetőleg végül lesz versenyzői ülésem” – utalt a várhatóan mozgalmas pilótakeringőre.

„Ami engem illet, ehhez (hogy üléshez jussak) annyit kell tennem, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtom a WEC-ben és a Forma–1-ben is. Azt, hogy továbbra is jól teljesítek tartalékosként, miközben folytatjuk a találgatásokat” – tette hozzá.

Bruno Famin (FRA) Alpine Motorsports Vice President and Alpine F1 Team Team Principal.
25.05.2024. Formula 1 World Championship, Rd 8, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Qualifying Day.
– www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Batchelor / XPB Images
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak