Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Piastri hátborzongatóan erős az időmérőkön”

„Piastri hátborzongatóan erős az időmérőkön”

Sky, McLaren
Komoly dicsérettel illette a McLaren fiatal versenyzőjét, Oscar Piastrit a német Sky Sports szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher, aki kivételesnek tartja az ausztrál időmérős képességeit és teljesítményét.

Komoly várakozások előzték meg az F3-ban és az F2-ben rögtön bajnoki címig jutó Oscar Piastri debütálását, a fiatal ausztrál pedig a királykategóriában is tisztességesen helyt állt: 2023-ban voltak dobogós helyezései, Katarban pedig a sprintet is megnyerte. Igaz a rutinos csapattárs, Lando Norris az esetek többségében előtte végzett, lemaradása „teljesen vállalható” volt.

Kettejük között elsősorban a futamokon alakult ki nagyobb különbség azt követően, hogy Piastri már újoncévében is több kiugró időmérős eredményt ért el. A tendencia 2024-ben is megmaradt: az ausztrál az időmérőkön egyre többször okoz fejfájást márkatársának.

Sőt! Monacóban már a futamon is ő volt a meggyőzőbb (egy szintén remek időmérő után): másodikként ért célba, míg Norris „csak” negyedik lett. A leintés után megjegyezte, annak külön örül, hogy ezzel véget tudott vetni annak a rossz sorozatnak, ami a miami fejlesztések bevetése óta nehezítette a dolgát – főleg vasárnaponként.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

Monacói eredményével sokak elismerését kivívta – például a Sky Sports német csatornájának szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher is komoly dicsérettel illette őt. „Ami az időmérőket illeti, Piastri egy körön hátborzongatóan erős” – kezdte a korábbi F1-es pilóta.

„A legjobbak között lehet, mert valahogy rendre meg tudja őrizni a hidegvérét és nagyon keveset hibázik. A csapaton belül még mindig Lando a jobb versenyző és a jelenlegi autókoncepciót nézve jobban kezeli az abroncsokat, de az ilyesmi nagyon gyorsan megváltozhat és ő egyébként is régóta ott van a csapatnál. A McLarennek most remek pilótapárosa van!” – tette hozzá.

Piastriról főnöke, Andrea Stella is az elismerés hangján szólt, kiemelve, egy olyan pályán volt egész hétvégén erős, ami papíron nem is igazán feküdt a McLarennek. „Fontos eredmény volt ez, Oscar dobogója pedig lenyűgöző. Nem biztos, hogy ez a sok pont megfelelt annak, amennyire az autónk illett a pályához. De ez bizonyítja, hogy remek pilótáink vannak, akik a dobogóért küzdenek” – mondta.

Andrea Stella (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak