Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Az Aston Martin tárgyal Binottóval

Sajtó: Az Aston Martin tárgyal Binottóval

Motorsport-Total
Német sajtóhírek szerint az Aston Martin tárgyal a Ferrari korábbi csapatvezetőjével, Mattia Binottóval, aki visszatérését követően nem az istállót irányítaná, hanem annak átszervezett technikai részlegét.

A rutinos olasz szakembernek 2023 végén kellett távoznia a Ferraritól, ahol hosszú éveken át dolgozott: a csapaton belüli ranglétrán egyre magasabbra került a motorrészlegtől a technikai igazgatói poszton át egészen a csapatvezetői székig. Mióta távoznia kellett, a nemzetközi sajtóban több alkalommal is felmerült, visszatérhet a királykategóriába.

Sokáig tartotta magát a pletyka, hogy a 2026-ban debütáló Audi csapatvezetője lesz, a karikások viszont több alkalommal is cáfolták ezt (ahogyan azt is, hogy az olasz projektjüket gyengének titulálva utasította vissza őket).

Később arról cikkeztek, az Alpine csapatvezetőjeként vállalhat ismét munkát a királykategóriában. Hogy a franciák érdeklődnek iránta, arról tavaly több lap is beszámolt, végül azonban nem került sor a megegyezésre. Az Alpine valóban jelentősen átalakította F1-es csapatát, az új gárdában viszont nem kapott szerepet (vagy talán nem is akart) a korábbi Ferrari-főnök.

Fotó: XPB

Sokat nem kellett várni, hogy Binotto neve ismét felmerüljön egy alakulattal kapcsolatban. A német Motorsport-Total arról ír, a szakember tárgyal a 2024-es szezont a vártnál gyengébben kezdő Aston Martin vezetőivel.

Binotto viszont a lap cikke szerint nem csapatvezetőként dolgozna a zöldeknél, hanem az átalakuló, a legtöbb élcsapathoz hasonlóan több pillérre helyezett technikai részleg különböző osztályvezetőinek főnöke lenne, vagyis afféle műszaki igazgatóként ténykedne, ahogyan tette azt a Ferrarinál is, mielőtt előléptették csapatfőnökké.

Az Aston Martinnal kapcsolatban egy másik német lap, az Auto Motor und Sport a napokban megjegyezte azt is, hogy bár korábban cáfolták, úgy tűnik, mégis versenyben vannak a Red Bulltól távozó Adrian Newey megszerzéséért is.

Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Mattia Binotto (Fotó: XPB)

További tartalmak