Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Egyre optimistább a Mercedes: már készül az új „takaró”…

Egyre optimistább a Mercedes: már készül az új „takaró”…

Motorsport Week
További fejlesztéseket ígér a Mercedes a következő versenyekre, miközben egyre közelebb lépked az év eleji problémáinak megoldásához. Toto Wolff elmondta, mik a céljaik az év hátralevő részére.

Teljes stagnálás a Mercedes eddigi 2024-es idénye. A versenyképesség szempontjából nem léptek előrébb 2023-hoz képest, ám mivel a Ferrari és a McLaren megtette, így a múlt év végi másodikról a negyedik helyre csúsztak vissza a konstruktőrök között.

Miközben az idei évre gyökeresen újragondolt autójuk továbbra sem váltja meg a világot, az utóbbi hetekben már optimistának tűnt a csapat, és apró előrelépéseket emlegetett. Toto Wolff csapatfőnök szerint mostanra végre megértették az egyensúlyi problémáikat, és faragják a legjobbakkal szembeni hátrányukat is.

„Szerintem jó irányba tartunk. Megértettük, milyennek kell lennie az autó egyensúlyának. Hoztunk pár elemet, hogy javítsunk ezen, és emelkedő pályán vagyunk, de talán lesz hullámzás, jobb és rosszabb pályák” – bocsátotta előre Monacóban, ahol egy ötödik és egy hetedik hellyel zárták a hétvégét.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

Wolffot megkérdezték, a gyengébb idénykezdés után mik maradtak a céljaik 2024-re.

„Fokozatosan közelítened kell. A McLaren szenzációs előrelépést ért el tavaly egyik versenyről a másikra. Folyamatosan javították a működő koncepciójuk teljesítményét. A Ferrari lépésről lépésre csinálta, és nagyon jól ment nekik tavaly. Magunktól is ezt várom. Csak el kell jutnunk arra a szintre, hogy harcolhassunk az élen lévőkkel, harcolhassunk a győzelmekért, a dobogókért. Rövid távon ez jelenti a célunkat.”

Wolff előrebocsátotta: autóikra további fejlesztések érkeznek Kanadában és Spanyolországban. Korábban úgy fogalmazott, a problémájuk hasonló, mint amikor túl rövid a takaró: vagy alul, vagy fölül lóg ki valami. Az autójuk eddig vagy a lassú, vagy a gyors kanyarokban tudott jól teljesíteni, de a kettőt együtt nem tudta. „Most ezt próbáljuk megoldani. Nem tudom, hogy elég nagy lesz-e ez a takaró ahhoz, hogy egyszerre fedje a lábunkat és a fejünket, de közelítünk. A montreali ismét egy kicsit rendhagyó pálya lesz. Viszünk pár dolgot, és aztán Barcelonába is.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak