Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtóhír: Russellnél is gyorsabb volt a teszten a Mercedes szupertehetsége – ő lesz a befutó?

Sajtóhír: Russellnél is gyorsabb volt a teszten a Mercedes szupertehetsége – ő lesz a befutó?

Formula Passion, Racing News 365
Sajtóhírek szerint gyorsabbnak bizonyult George Russellnél a legutóbbi tesztjén, és ezzel meggyőzte a Mercedes vezérkarát Andrea Kimi Antonelli arról, hogy ő a jó választás számukra 2025-ben.

Hivatalosan még keresi Lewis Hamilton utódját a Mercedes F1-es csapata, egyes sajtóhírek szerint viszont könnyen lehet, hogy már meg is találta. Toto Wolff csapatfőnök hetek óta hangoztatja: ők nem sietnek, nem mostanában fogják kiválasztani George Russell jövő évi csapattársát. Esélyeseik listájáról többek szerint Carlos Sainz már lekerült, és bár Wolff a múlt héten is utalgatott arra, hogy még nem tettek le Max Verstappen megszerzéséről, a szakma a holland átszerződését is egyre valószínűtlenebbnek ítéli.

Marad a 17 éves szupertehetségük, Andrea Kimi Antonelli, aki beszámolók szerint már az előléptetés küszöbén áll.

Az olasz Corriere dello Sport forrásaitól úgy tudja, hogy Antonelli a legutóbbi silverstone-i F1-es tesztjén meggyőzte a Mercedest. A gyakorláson a 2022-es autójukkal vett részt. Az már előzetesen kiderült, hogy a tesztre a tartalékversenyző Mick Schumachert is meghívták, hogy legyen némi összevetési alapjuk, illetve segítsen az autó felkészítésében, az olasz lap viszont úgy tudja, Schumacher mellett a Mercedes jelenlegi versenyzője, George Russell is részt vett a teszten. És az eredmény Antonellire nézve volt hízelgő.

„Három versenyző vezette a 2022-es Mercedes W13-at, és hasonló programot teljesítettek. Antonelli ugyanolyan gyors volt időmérős beállításokkal, mint Russell, és valamivel jobb volt nála versenytempóban”

– állítja az olasz lap.

Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)

Az efféle megállapításokat persze érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen azt csak a csapat tudhatja, pontosan mi zajlik egy efféle teszten. A kérdéses teszt „német” verziója (az F1-Insider oldala szerinti) még úgy szólt, hogy Schumacher más programot futott, mint Antonelli, és a köridők nem voltak összevethetők…

Antonelli mindenesetre ettől függetlenül eloszlathatta a személye körüli kétségeket.

A Corriere szerint a 2025-ös versenyzőválasztásban 15 személynek van beleszólása a csapatnál, és míg Antonelli korábban csak hármukat győzte meg (köztük Toto Wolffot), a silverstone-i gyakorlás után már egyhangúan igent mondtak a bolognai tehetség alkalmazására.

Hogy tényleg így van/lesz-e, majd kiderül. A közelmúltban Lewis Hamilton mindenesetre maga is Antonellit említette, amikor arról kérdezték, ő kit választana utódjának; de James Allison technikai igazgató is nagyon dicsérte a fiatal versenyzőjüket.

Wolff eközben Imolában tett egy érdekes, Antonellire utaló megjegyzést, amikor arról kérdezték, milyen volt Lewis Hamiltonnal először versenyezni Olaszországban úgy, hogy a tifosi már tudja, a brit jövőre a Ferrarit fogja erősíteni. „Nem beszéltünk erről. Az olaszok számára bizonyára nagyon izgalmas, hogy Lewis Hamilton jövőre vörösbe öltözik. Szoknunk kell majd az öltözetet, de magunkkal kell foglalkoznunk. És talán van egy lehetőségünk arra, hogy mi egy olasszal az autónkban villogjunk. Keményen nyomjuk, hogy visszatérhessünk” – utalt nyíltan Antonellire.

A jelenleg a Forma–2-ben versenyző olasz augusztusban fogja betölteni a 18-at, addig nem jogosult F1-es szuperlicencre. A Mercedes már egyértelművé tette, hogy nem próbálják megkerülni az FIA vonatkozó szabályait, nem siettetik Antonelli F1-es bemutatkozását – így az sem kizárt, hogy a döntésükkel az FIA engedélyéig kivárnak.

Borítókép: Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)

További tartalmak