Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Williams lendületbe jött: fokozatos és komoly javulást vár

A Williams lendületbe jött: fokozatos és komoly javulást vár

RaceFans
További teljesítményjavulást vár a Williams csapatvezetője, James Vowles azt követően, hogy a Monacói Nagydíjon Alexander Albon megszerezte az istálló első világbajnoki egységeit a 2024-es szezon során.

Miután 2023-ban ők szállították az évad egyik pozitív meglepetését, a Williams idén döcögősen kezdte a szezont: jelezték, hogy koncepcióváltásuk után időre van szükségük az autó és a beállítások megértéséhéhez, tökéletesítéséhez, később pedig elismerték, komoly gondjaik voltak és vannak továbbra is a gép súlyával.

Ezt Imolában kezdték csökkenteni és ígéretük szerint folyamatosan „faragják majd le” a pluszkilókat, miközben igyekeznek újításokkal javítani a versenygép teljesítményén. Eddigi munkájuk Monacóban ért be, Alexander Albon révén ugyanis két egységet is gyűjtöttek.

A csapatvezető, miután elismerte, hogy az év elején elmaradtak a várt teljesítményszinttől, Monaco után megjegyezte, a fejlődése üteme marad és nagyobb mértékű teljesítményjavulás jön. „Pontot korábban is lehetett volna gyűjteni, de több olyan terület is volt, amin nem értük el a várt szintet. Ilyen volt a túlsúly is. Jobban kell teljesítenünk” – nyilatkozta a csapat honlapjának.

James Vowles (Fotó: XPB)

„Ahhoz, hogy mindenki felkapja a fejét és higgyen abban az irányban, amerre haladunk, ilyen eredményekre van szükség (mint a monacói volt). A csapatnak most rengeteg oka van az optimizmusra” – tette hozzá.

„Komoly teljesítményjavulás vár ránk. A szezon nagyon hosszú és még mindig csak az elején tartunk. Most arra kell építenünk, amivel rendelkezünk és meg kell győződnünk arról, hogy a gyárban megértjük, mit csináltunk rosszul az adott körülmények között. Monacóban sem csináltunk mindent megfelelően és az év első hétvégéin sem” – húzta alá.

„De értjük, min javíthatunk a folytatásban. Most jön Kanada, ahol még több teljesítményt nyerhetünk majd. A következő hat fordulóban bőven lesz mire számítani. Meg fogjuk őrizni ezt a pozitív lendületet és gondoskodunk arról, hogy jól teljesítsünk a pályán” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: Williams)
Borítókép: James Vowles (Fotó: XPB)

További tartalmak