Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Alonso: Ez a két verseny ébresztőt fújt

Alonso: Ez a két verseny ébresztőt fújt

Autosport
Nem áll jól az Aston Martin szénája, és az elmúlt hetek kudarcai miatt ezzel most őszintén szembe is kell nézniük Fernando Alonso szerint.

A jelenlegi helyzetükben igen távoli emléknek tűnik már a 2023-as Monacói Nagydíj. Fernando Alonso egy éve a győzelemre is esélyes volt az Aston Martinnal, idén viszont már a Q1-ben kiesett az időmérőn, és pont nélkül zárt – ahogy az egész csapat is. A zöld autókra hiába kerültek fel komoly fejlesztések Imolában, a szintén fejlesztő többiekhez képest talán még vissza is estek. Alonsónak a legutóbbi két versenyen nem sikerült a top 10-be kerülnie időmérő edzésen, Imolában szombaton két sorsdöntő hibát is vétett a nehezen vezethető autójával, és az őt szombaton mindkétszer legyőző Lance Strollnak sem ment jobban.

Az Aston Martinnal korában 2026 végéig hosszabbító Alonso szerint csapatukkal van min elgondolkodniuk.

„Ez a két hétvége meghatározó a gyengeségeink megértése, az autó megértése és fejlesztése szempontjából. A nehézségekből mindig több tanulságot vonhatsz le, mint a győzelmekből, szóval most sokat tanulunk az év hátralévő részére, valamint 2025-re és 2026-ra. Ez a két verseny egy nagy ébresztő volt, és nagyon jót fog tenni nekünk”

– nyilatkozta a spanyol.

Fernando Alonso összetört autója Imolában (Fotó: XPB)

A jelek szerint a fejlesztési csomag nem úgy működik, ahogy várták. Mike Krack már Imolában elismerte, hogy vannak nehézségeik az AMR24-es vezethetőségével – ez is közrejátszott Alonso ottani hibáiban. A fő problémát az autó egyensúlyának változása jelenti: „A kanyarbejáratnál túlkormányzott, a közepén alulkormányzott, a kerékvetők kezelése és a szokásos dolgok. Az autónak trükkösebb az egyensúlya, mint tavaly volt” – sorolta Lance Stroll a gondokat.

Alonso előrebocsátotta, nem számíthatnak gyors megoldásra, az e problémákat megcélzó fejlesztéseik csak később érkeznek.

„Voltak kétségeink Imolában és Monacóban is, mert nem tudtunk gyorsak lenni, és most próbálunk fordítani ezen a tendencián. Bele fog telni pár versenybe, mire jelentős fejlesztéseket vetünk be az autón, de addig is mindent bele kell adnunk, és javítanunk kell a pályán, hogy jobb eredményeket érjünk el.”

„Lesznek szebb napjaink, rosszabb napjaink, de egységesnek kell maradnunk” – állapította meg 2005 és 2006 bajnoka.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak