Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Russell Hamilton kiválásáról: A nehéz évek után talán jót tesz a változás a Mercedesnek

Russell Hamilton kiválásáról: A nehéz évek után talán jót tesz a változás a Mercedesnek

F1
George Russell szerint pont jókor jöhet és jót is tehet az évek óta küszködő Mercedesnek a vérfrissítés versenyzőfronton. Egy fiatal újonccal?

Nagyon úgy fest, hogy a Mercedes már közel került Lewis Hamilton utódjának kiválasztásához, a végső döntést és a bejelentést azonban nem kapkodják el. Nincs is okuk rá. Miközben év elején Lewis Hamilton a búcsú korai bejelentésével váratlan helyzetbe hozta őket, kapkodniuk felesleges lenne, hiszen George Russell személyében van egy biztos pont a csapatban, aki mostanság stabilan jobban is teljesít a távozó hétszeres világbajnoknál.

Az egyszeres futamgyőztes Montrealban kifejtette, talán mind Hamilton, mind a Mercedes számára tökéletes a szakításuk időzítése.

„Ez a jövő évi változás, hogy Lewis a Ferrarihoz megy, talán szükséges neki, mert egy újrakezdés, de a csapat számára is. Minden újrakezdés izgalmas. A tiszta lap pár nehéz év után talán szükséges is, egy kis változás mindenkinek”

– elmélkedett Russell.

Ez a változás számára is hozhat változást. Andrea Kimi Antonelli érkezése esetén a fiatal tanoncból rutinos tanítóvá lépne elő csapaton belül. Megkérdezték, ő inkább a tapasztalatot vagy egy újonc lendületét választaná-e. „Ami engem illet, eddig a második legtapasztaltabb, de a legsikeresebb versenyző volt mellettem az elmúlt három évben. Nem igazán jelent különbséget, hogy egy rutinos világbajnok, vagy egy újonc érkezik-e. Ez Totón múlik, és a lehetőségek alapján nincsenek kétségeim afelől, hogy egy igazán jó csapattárs kerül mellém” – fogalmazott.

Lewis Hamilton (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Minden jel arra utal, hogy ez a jó csapattárs Antonelli lesz. „Kimi személyében van egy kiváló utánpótlás-versenyzőnk, akiről mindig is tudható volt, hogy a Forma–1 felé visz az útja, mégpedig a Mercedesszel” – mondta az olaszról Russell.

„Természetesen van esélye jövőre debütálni, ami kicsivel hamarabb jönne, mint ő vagy bárki más várta volna. De a színfalak mögött a teszteken sok mindent elintéztek, hogy kellően felkészült legyen, ha majd eljön a lehetőség.”

Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak