Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pérez: A Red Bullnál akarom befejezni a pályafutásom

Pérez: A Red Bullnál akarom befejezni a pályafutásom

F1
Sergio Pérez reagált a feltételezésre, miszerint csak Max Verstappen elégedetté tételéhez van szüksége rá a Red Bullnak, és jelezte, hosszú távra tervez a csapattal.

Továbbra is Sergio Pérez marad Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál. A bikások a héten jelentették be, hogy két évvel megtoldották a mexikói év végén lejáró eredeti szerződését, és vele terveznek nekivágni a Forma–1 2026-ban rajtoló új korszakának.

Pérez maradásának híre nem jött váratlanul, az már meglepőbb volt, hogy egy helyett további két szezont kapott, illetve hogy ennyire korán döntést hoztak a sorsáról.

„Minden tárgyalásnál követsz egy adott eljárást. Nem mindig jó ezt csinálni a versenyek között, amikor gőzerővel dolgozunk, ezért igazán klassz, hogy már sem a csapat, sem az én figyelmemet nem tereli ez el. Így most csak a teljesítményre fókuszálhatunk, és szerintem ez a legjobb a csapatunknak” – mondta Pérez Kanadában a szerződésről való tárgyalásokról és a gyors megállapodásukról.

Hozzátette, külön elégedettséggel tölti el, hogy a Red Bull és ő együtt készülhetnek az F1 2026-os nagy megújulására. „Látható, hogy sok nagyszerű csapat nagy fejlődésen megy keresztül. Nekünk ugyanezt kell tennünk. Mindig nagyszerű úgy egy csapat tagjának lenni, hogy dolgoztok az új szabályokon, ötleteket adhatsz. Jó, hogy részt vehetek ebben.”

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty)

Pérez új szerződése egyes vélekedések szerint amolyan jelzés Max Verstappen felé a Red Bulltól: készek továbbra is rá építeni a jövőt. Egy rá nagyobb veszélyt jelentő versenyző szerződtetésével talán más lehetne a házon belüli hangulat. Pérezt megkérdezték, mit szól hozzá, hogy vannak, akik szerint ő csak arra kell, hogy a Red Bull boldoggá tegye Verstappent.

„Nos, a Forma–1-ben mindig vannak bizonyos témák, és ezt megértem. Minden versenyző esetében így van ez, aki a sportágba került. A legjobb, ha lezárom a sisakrostélyom és csak a munkámra figyelek, valamint azt teszem, ami a legjobb nekem, a pályafutásom szempontjából. Ha a pályafutásom majd véget ér, csak ez fog számítani nekem.”

„Hogy mit mondanak az emberek és mit nem… tiszteletben tartom, hogy mindenkinek megvan a véleménye, de végül is azért vagyok itt, hogy azt tegyem, amit a pályafutásom szempontjából a legjobbnak érzek, és én elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem”

– tette egyértelművé Pérez.

Kiemelte, örül, hogy letudták a szerződéssel kapcsolatos témát. „Boldog vagyok. Amikor megkötsz egy szerződést, az azt jelenti, hogy mindkét fél elégedett azzal, amit kap, örömmel megy előre. Nagy céljaink vannak.”

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty)

„A Red Bull egy olyan csapat, ami mindent kivesz belőled. Amióta idejöttem, minden nagyon intenzív, a pályán és azon kívül is. Nagy kihívás ez, amilyet sehol máshol nem találsz. Én sosem szembesültem ilyen kihívással a pályafutásom során. Készséggel írtam alá, és száz százalékot fogok nyújtani.”

„Maga az egyeztetés simán ment. Már négy éve a csapatnál vagyok, és ha ennyi ideje vagy egy csapatnál, könnyű megállapodni.”

Pérez elismerte, voltak más lehetőségei is a Red Bullon kívül, ám nem volt kérdés számára, hogy hol akarja folytatni.

„Mindig beszélsz különböző csapatokkal. Voltak más opciók, de számomra az A-terv, a B-terv és a C-terv is a Red Bullnál maradás volt. Komolyan itt akarom befejezni a pályafutásomat, bármikor is lesz az. Ez a csapat nagyon sokat adott nekem.”

„Egyszerűen nagyon boldog vagyok, és a tőlem telhető legjobbat akarom adni ennek a csapatnak a legutolsó körömig” – kötelezte el magát a Red Bull iránt ilyen formában is.

Annak kapcsán, lehet-e a mostani az utolsó F1-es szerződése, tekintve, hogy annak lejártakor már 36 éves lesz, Pérez jelezte, ő még érez magában erőt ennél többre. „Nos, ha megnézzük Fernandót vagy akár Lewist, még hosszú az út. Szerintem nem az utolsó szerződésemet írtam alá. Nem hinném, hogy így lenne. Az ember nem érezheti így, hiszen amikor aláírsz egy új kétéves szerződést az F1-ben, az sok idő, sok energiát vesz el. Szóval nem gondolkodtam ezen, de abban egész biztos vagyok, hogy itt akarom befejezni a pályafutásomat” – fogalmazott a Red Bull-os.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty)

További tartalmak