Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Újabb időmérős Pérez-katasztrófa: Marko szerint a fejben a hiba

Újabb időmérős Pérez-katasztrófa: Marko szerint a fejben a hiba

Sky Sports, F1, Servus TV
Szerződéshosszabbítás ide, megszavazott bizalom oda, Sergio Pérez sorozatban másodszor esett ki időmérőn a Q1-ben a Red Bull-lal… Nem boldogult a gumikkal – főnöke szerint fejben dőlt el.

Miközben a csapattársa a pole pozícióért küzdött és tulajdonképpen pole-t érő időt autózott, Sergio Péreznek a 16. hely jutott a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén. A Red Bull versenyzője sorozatban harmadsor maradt le a Q3-ról, és egymást követő második alkalommal búcsúzott már a Q1-ben.

Napokkal az új, kétéves szerződésének bejelentése után ez nem a legjobb módja a köszönetnyilvánításnak…

„A fő dolog a hátsó tengely működésre bírása volt. Egészen nehéz volt. Megfizettem az árát. Egyszerűen nem volt tapadásom, túl sokat csúszkáltam, és az időmérőnk emiatt egy teljes katasztrófa lett”

– magyarázta kiesését Pérez.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Kiemelte, ezúttal nem a Red Bull kerékvetős problémája fogott ki rajta, mint Monacóban. „Szerintem ez inkább gumidolog volt, mint kerékvetős dolog. Ilyen körülmények között valamiért nem tudjuk bekapcsolni a hátsó tengelyt. Egyáltalán nem tudtam hagyatkozni rá. Nem volt meg az önbizalmam ahhoz, hogy nyomjam. Teljes katasztrófa!”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint a problémát nem az autón, hanem Pérez fejében kell keresni.

„Ez nem az autó volt, ez látható Maxnál. Szerintem inkább pszichológiai jellegű. Szoros volt, és amikor változnak a körülmények, neki nehezebb. Mindenesetre fájdalmas, hogy ez már a harmadik kiesése egymást után”

– mondta a Servus TV-nek Marko.

Pérez gumimelegítési problémáinak a versenyen elméletben nem kéne kiütközniük. Más kérdés, mire megy a 16. helyről az esetlegesen erősebb versenytempójával. „Ez egy teljes katasztrófa, de meglátjuk, hogy alakul az időjárás, és mit kezdhetünk a stratégiával. Lesz mit megértenünk, de képesek vagyunk a pontszerzésre, és ez már jó eredmény lenne” – tekintett előre Pérez.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak