Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Cunoda: Ostobaság volt, hibáztam...

Cunoda: Ostobaság volt, hibáztam...

VCARB, F1
A szerződéshosszabbítás után csalódást keltően alakult Cunoda Juki kanadai versenye: a japán egy kései kicsúszás miatt pont nélkül maradt. Ezért a leintés után rögtön vállalta a felelősséget, sőt még ostorozta is magát egy kicsit.

Remek formában érkezett Montrealba a VCARB fiatal versenyzője, Cunoda Juki, aki az első nyolc nagydíjon ötször végzett a legjobb tíz között. Ezt főnökei a hétvégén új szerződéssel jutalmazták, a szerződéshosszabbítást viszont a biztató időmérő (ismét beverekedte magát a Q3-ba) után egy gyengébb futam követte.

Három körrel a leintés előtt ugyanis Cunoda megcsúszott a felszáradó pályán, ezzel pedig elveszítette kilencedik pozícióját és jó eséllyel az azért járó bajnoki pontokat is (amikor kikecmergett a bukótérből, csak a tizennegyedik helyre tudott visszatérni).

A futam után ezért a hibáért gyorsan vállalta a felelősséget. „Az én hibám volt” – nyilatkozta az F1 hivatalos oldalának. „Egy ostoba lépés volt… és nagyon sajnálom a csapatot. Egyértelmű, hogy ők jó döntéseket hoztak a stratégiával kapcsolatban és végig jó munkát végeztek. Nem volt könnyű dolgunk a használt közteseken, de jól éreztem magam az autóban.”

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Akkor is jól döntöttünk, amikor át kellett váltani a száraz gumikra. Az legalább pozitív volt a hétvégében, hogy sikerült javítanom a szabadedzések után az időmérőre. Ez jó volt, a futam viszont csalódást keltő. Nem így kellett volna befejezni… célba kellett volna érni” – tette hozzá.

Főnökei nem tűntek bosszúsnak, sőt a csapat Daniel Ricciardo nyolcadik helyezése révén végül néhány pontnak is örülhetett. Ők pedig annak örültek, hogy ismét versenyképes tempót diktáltak középmezőnybeli ellenfeleikhez viszonyítva. „Összességében pozitív volt, hiszen hoztunk négy pontot a konstruktőri küzdelemben” – fogalmazott Guillaume Dezoteux, a csapat teljesítménymérnöke.

„Juki futama eseménydús volt. A futam közepe felé hetedik volt és hozta (Fernando) Alonso tempóját. Sajnos a verseny végén, a második biztonsági autós fázis után voltak rosszabb pillanatai és a pontzónán kívül végzett. De nehéz futam volt, a hétvége pedig inkább pozitív” – folytatta.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak