Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Red Bull: Péreznek össze kell kapnia magát. Szerencsénk, hogy a Ferrari nullázott

Red Bull: Péreznek össze kell kapnia magát. Szerencsénk, hogy a Ferrari nullázott

F1, Sky Sports
Q1-es kiesés az időmérőn, baleset miatti nullázás a versenyen – Sergio Pérez Kanadában lemásolta a monacói hétvégéjét. Főnöke szerint muszáj lesz összekapnia magát.

Újabb felejthető hétvégén van túl Sergio Pérez. Ez már a harmadik versenye volt, amin alulmúlta a várakozásokat, és sorozatban a második, amit be sem fejezett. Míg Monacóban az első körben feladta a versenyt a Kevin Magnussennel történt baleset miatt, most a futam hajrájában volt kénytelen kiállni.

Pérez az 53. körben a pálya vizes részét érintve megforgott a 6-os kanyarban, és háttal a falnak koccant. A hátsó szárnyát letörte, így hiába tért vissza a boxutcába, a folytatásra nem volt esélye.

„Ez csak az én hibám volt. Megérintettem a vizes részt a hatosban, és nem tudtam megállítani. Teljesen vizes volt, a fékre léptem, és az autó nem tudott megállni. Balszerencsés volt”

– kommentálta a balesetét Pérez.

Sergio Perez (Fotó: Coates / XPB Images)

Mindez egy újabb szürke délután lezárása volt, melynek nagy részét a szombati Q1-es kiesésekor megszerzett 16. pozícióban töltötte, előzésre esélytelenül. „Ma csak egy ív volt, nagyon nehéz volt előzni. Csak a verseny második felében kezdett felszáradni a pálya, az elején csak a pályán kellett maradni.”

„Ez valóban nagyon kemény két hétvége volt. Próbálunk talpra állni, dolgozni, tanulni a hétvégéből. Tegnap volt egy kis problémánk, ami meggátolt abban, hogy jobb helyre kvalifikáljam magam. Erre az időmérő után egyből rájöttünk, és ez jó. Hosszú év áll előttünk, és biztosra veszem, hogy vissza fogunk találni a formánkhoz.”

Ez nemcsak kívánság, elvárás is Pérezzel szemben. Christian Horner csapatfőnök rámutatott: Monaco után ismét nagy árat fizethettek volna második versenyzőjük nullázásáért, és szerencséjük, hogy a legfőbb üldözőik nem tudtak profitálni ebből.

„Ez borzalmas hétvége volt számára, és még némi kár is keletkezett. Erősen kell visszavágnia Barcelonában. Szerencsére a Ferrari megdöbbentő módon nem szerzett ma pontot, és ezzel megúsztuk valamennyire, de szükségünk van mindkét autó pontszerzéseire. Ezt ma megúsztuk, de szükségünk van Checo év eleji formájára Barcelonától kezdve”

– figyelmeztetett a Sky Sportsnak nyilatkozó Horner.

Sergio Pérez és Christian Horner (Fotó: XPB)

A kérdésre, hogyan kezelik ezt a helyzetet, elmondta: „Elszántan vissza akar vágni és meg akarja mutatni mindenkinek. Tudjuk, milyen formára képes, az idei első négy versenyen megmutatta.”

Felmerült, Pérez talán azért is hibázik többet, mert nagyon akar bizonyítani.

„Vékony a határvonal, de tisztában van vele, mi kell ahhoz, hogy a legjobbját nyújtsa, mert ott a konstruktőri bajnokság, és van három csapat a sarkunkban. Teljes tűzerővel kell működnünk.”

Horner reméli, hogy a következő helyszíneken a Red Bull is versenyképesebb lesz. „Remélhetőleg Barcelona a gyorsaságával ki fogja hangsúlyozni az autónk erősségét. Egy olyan pályán sikerült most nyernünk, ahol sok a bucka és a kerékvető, és ez nagy talpra állás Monaco után” – mondta.

Most Pérez is szeretne talpra állni. „Remélhetőleg vissza fogunk találni a formánkhoz a két rossz hétvégénk után, és elérjük a korábbi szintet” – bizakodott a mexikói.

További tartalmak