Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Villeneuve ismét odaszólt Ricciardónak

Villeneuve ismét odaszólt Ricciardónak

Sky
A korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve bosszúsan reagált Daniel Ricciardo megjegyzésére, amit az ausztrál az ő korábbi kritikájára tett. A kanadai szerint a VCARB pilótája személyeskedett, ami nem méltó egy példaképhez.

A Sky Sports vendégszakértőjeként Jacques Villeneuve több kemény kritikát is megfogalmazott a kanadai hétvégén, melyek közül a legnagyobb visszhangot a Daniel Ricciardóval kapcsolatos keltette. Villeneuve túlértékelt versenyzőként hivatkozott az ausztrálra, és feltette azt a költőinek szánt kérdést, hogy vajon van-e még helye a mezőnyben az előző évek gyengélkedése után.

Ricciardo erre egy kiugróan jó rajtpozícióval „válaszolt” – legalábbis a pályán, hiszen azon kívül is tett egy megjegyzést a kanadai kritikájára. Jelezte, Villeneuve érzése szerint sokszor marhaságokat beszél, hozzátéve, talán azért mert „sokszor ütötte be a fejét, esetleg jégkorongozás közben.”

És a történet folytatódott! Villeneuve gyorsan válaszolt Ricciardo válaszára, amit ő példaképhez méltatlannak tartott. „A reakciója kissé személyeskedő volt…” – kezdte. „És ő egy példakép. Mint az összes versenyzőnek, aki a legfelső szinten teljesít, neki is felelősségteljesnek kell lennie. Profinak a válaszadáskor is. A gyerekek hallgatnak rá. Nem személyeskedhet…”

„Örülök, hogy megtudtam, túl gyakran ütöm be a fejem jégkorongozás közben. Vastag bőrre van szükség, mert kritikát (itt az F1-ben) kapni fogsz. Én a bőre alá férkőztem és jobban teljesített. Volt egy jó sprintje Miamiban és egy jó időmérője itt, de ez nem elég egy szezonra. Több kell” – folytatta.

Amikor megkérdezték, hogy kitart-e korábbi véleménye mellett, Villeneuve határozottan igennel felelt. „Gyors volt, de általában csak annyira vagy jó, mint a legutóbbi eredményeid. Ugyanilyen teljesítményre van szüksége a következő versenyhétvégéken is” – tette hozzá az 1997-es bajnok, aki 2006-os visszavonulása óta aktívan kommentálja az F1-es történéseket.

Ricciardo futama egyébként pontszerzéssel zárult, amivel ő maga elégedett volt, ugyanakkor az időmérő után (ahol egy ötödik rajthelyet szerzett) valószínűleg bízott benne, hogy négynél több egységet gyűjt majd.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

További tartalmak