Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Berger: Verstappen most marad, de…

Berger: Verstappen most marad, de…

Bild
A korábbi futamgyőztes, Gerhard Berger nem hiszi, hogy Max Verstappen a közeljövőben elhagyja a Red Bullt, hiszen nagyon jól tudja, hogy jelenlegi csapatától versenyképes autót kap. Később viszont, ha a bikások formája romlik, más lehetőség után nézhet.

A csapatvezető, Christian Horner év eleji botránya majd a sztártervező, Adrian Newey távozása után több alkalommal is felmerült, hogy Max Verstappen távozhat a Red Bulltól, miközben a Mercedes főnöke, Toto Wolff több alkalommal is elhintette, a csillagosok örömmel szerződtetnék a háromszoros világbajnokot.

Erről az opcióról egyre kevesebbet hallani: a Red Bullnál – legalábbis kívülről nézve – stabilizálódnak a vezetői erőviszonyok, a Mercedes pedig több forrás szerint is 17 éves juniorját, Andrea Kimi Antonellit ülteti majd autóba a 2025-ös szezonban.

A korábbi F1-es futamgyőztes, Gerhard Berger a téma kapcsán nemrég megjegyezte, változásra ő sem számít. Legalábbis rövid távon biztosan nem. „Max biztos, hogy erősen mérlegeli, hogy mihez kezd a mentora, Helmut Marko és Adrian Newey, a technikai guru nélkül” – nyilatkozta az osztrák szakember a Bild am Sonntagnak.

„Jelenleg minden bizonnyal a Red Bull a legjobb megoldás számára. De, amint lesz jobb opció Max számára, ő keresni fog egyet. Amint azt veszi észre, hogy az autója gyengül, és lát egy esélyt máshol, akkor azzal élni fog. Őt a teljesítmény hajtja” – tette hozzá.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff megpróbálja leigazolni őt, de Max tisztában van vele, hogy a jelenlegi helyzetben a vezetési ereje valószínűleg nem lenne elég ahhoz, hogy a Mercedes újra elinduljon a győzelem felé” – mondott szigorú ítéletet a korábbi Forma–1-es versenyző, aki hosszabb távon viszont nem írja le a Mercedest.

Jelezte, ahhoz, hogy a csapat ki tudjon mászni a gödörből, Verstappen mellett Newey szerződtetésére is szükség volna. „A Mercedes nem a két versenyző, (George) Russell és (Lewis) Hamilton miatt gyengébb. Ők kiválóak!” – kezdte.

„Az autó egyszerűen nem elég gyors. Szóval csak a technikával lehet gond. És ez már harmadik éve így megy. De ismerve Toto Wolff ambícióit, ki fognak mászni ebből a gödörből. Amennyiben Newey is a Mercedest választaná, Verstappen pillanatok alatt ott teremne. Newey egy igazi zseni. Ahol ő van, ott van a siker is. Ezt bizonyította az elmúlt 25 évben” – húzta alá.

„De most úgy tűnik, a Ferrarihoz igazol” – folytatta. Ha ez megtörténik, ott új korszak indul a csapatfőnök, (Frédéric) Vasseur irányítása alatt Hamiltonnal és Leclerc-rel. Én úgy gondolom, hogy ezt a kombinációt a többiek nehezen tudnák legyőzni” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak