Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris szerint „a kettő jobb lesz az egynél”, Verstappen Pérez nélkül is tartaná a Red Bull előnyét

Norris szerint „a kettő jobb lesz az egynél”, Verstappen Pérez nélkül is tartaná a Red Bull előnyét

F1, Motorsport-Total
Sergio Pérez újabb botlása után Lando Norris ismét kiemelte: a McLaren és a Ferrari kétversenyzős csapatként előnyben van a Red Bull-lal szemben.

„Szerencse, hogy ma nem a Ferrari volt” – állapította meg Christian Horner a Kanadai Nagydíj után annak kapcsán, hogy Sergio Pérez nullázását ezúttal nem tudta kihasználni az első számú üldözőjük. A Ferrari Monacóban a kettős dobogójával 24 pontra faragta a Red Bull-lal szembeni hátrányát a konstruktőri bajnokságban, és ezúttal nem a címvédő csapaton múlt, hogy nem csökkent tovább az előny. Pérez ismét kiesett, ám a Ferrari két versenyzője is.

A 2. és 5. helyet jegyző McLaren ugyan így is hozott 3 pontot a Red Bullon, a csapat bajnoki előnye összességében 49 pontra nőtt Montrealban, így ismét javítottak a helyzetükön.

Mivel ezen a hétvégén csapatként a McLaren szerezte a legtöbb pontot, a második helyezett Lando Norrist megkérdezték, mire számít az ismét „egyversenyzős” Red Bull ellen.

Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: Batchelor / XPB Images)

„Jelenleg szerintem a Ferrari és köztünk zajlik a küzdelem” – hívta fel arra a figyelmet, hogy míg a Scuderiától csak 40 pontra vannak, a Red Bulltól még mindig 89-re.

Azt azonban határozott előnyüknek érzi, hogy ők két versenyzővel szerzik a nagy pontokat.

„Jelenleg ez a legnagyobb fegyverünk. A McLarennek két versenyzője van, aki nem követ el hibákat és lényegében mindent kihoz az autóból minden egyes hétvégén. Igen, ritka ez, nem sok csapat van a mezőnyben ilyen helyzetben.”

„Számunkra most az a kérdés, mit tehetünk a Ferrari ellen. Ezen a hétvégén mi voltunk a kiegyensúlyozottabb csapat. Elkövettek pár hibát, kicsit szenvedtek valamiért. De végső soron szerintem a kettő jobb lesz az egynél, és itt Max helyzetére gondolok” – hívta fel a figyelmet.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Sietve hozzátette: „Jó munkát végzünk jelenleg, de tovább kell dolgoznunk, még több fejlesztéssel kell előállnunk, mert a Mercedes is csatlakozik hozzánk, és ez csak még nehezebbé teszi, hogy olyan sok pontot szerezzünk, mint most.”

Max Verstappen egyelőre nem aggódik túlzottan. Bár elismerte, hogy nem jó, ha Pérez nullázik, ő úgy érzi, győzelmekkel egymaga is tartani tudja a Red Bull helyzetét. „Checónál a károkat a szombat okozta. A mezőny végéről rajtolni nehéz ilyen körülmények között. Aztán láthattuk, hogy ki is esett a sérülés miatt.”

„Tudtam, hogy muszáj sok pontot szereznem, és nem hagyhatom, hogy a többi csapat sokat hozzon rajtunk. De végül is amíg folyamatosan nyersz és huszonöt pontokat szerzel, nem veszítesz olyan sokat, még akkor sem, ha mások a második és harmadik helyen érnek célba.”

„Emellett az efféle kisiklások még beleférnek. De persze mindig az a cél, hogy két autó legyen ott. Kétségem sincs afelől, hogy ez hamarosan megint változni fog. Szóval dolgoznunk kell az autónkon, könnyebben vezethetővé kell tennünk, hogy kicsivel komfortosabbnak érezzük, és akkor biztosra veszem, hogy megint mindkét autónk ott lesz, ahogy a szezon elején volt” – vélekedett a háromszoros világbajnok.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Ez utóbbi, vagyis az autó viselkedésének és versenyképességének a javítása Christian Horner szerint is Pérez formajavulásának kulcsa lehet. „Problémája van, amikor az autó nem viselkedik jól, és még nehezebb neki, amikor alkalmazkodnia kell. Több idő kell neki. És amikor pénteken nem körözhetsz, egyszerűen hátrányban vagy. Ezt együtt meg fogjuk vizsgálni. Csapatként gondoskodnunk kell vele róla, hogy Európában újra megfelelően működjön” – biztosította Pérezt a Red Bull támogatásáról.

Borítókép: Max Vestappen és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak