Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Előrehozza legújabb fejlesztéseit a Ferrari

Sajtó: Előrehozza legújabb fejlesztéseit a Ferrari

Form1a.uno
Olasz sajtóhírek szerint a Ferrari mindent elkövet azért, hogy már a jövő hét végén, a Spanyol Nagydíj alkalmával pályára vihesse a következő fejlesztési csomagot, ami a korábbi tervek szerint csak Silverstone-ban debütált volna.

Több riválishoz hasonlóan az olaszok is komoly fejlesztési programot hirdettek meg a 2024-es szezonra. Az első jelentős csomagot Imolában vetették be, a következőt pedig az eredeti tervek szerint a Brit Nagydíj alkalmával akarták pályára vinni. Olasz sajtóhírek szerint a menetrend most változhat!

A Form1a.uno írt arról, hogy a csapat most mindent megtesz azért, hogy a szóban forgó fejlesztéseket már a jövő hét végén a Spanyol Nagydíj alkalmával bevethessék, vagyis két hétvégével a silverstone-i megmérettetés előtt.

A fejlesztési csomag legfontosabb eleme állítólag egy új padlólemez lesz, ami a hírek szerint gyorsabb gumimelegítést tesz majd lehetővé a Ferrari számára, akárcsak azt, hogy a csapat versenyzői jobb megfelelőbb működési tartományba jussanak azokkal. A fejlesztésekkel a csapat több leszorítóerőt is nyerne – körülbelül tíz ponttal többet.

Carlos Sainz Jr (Fotó: XPB)

A lap cikke rámutat, a Spanyol Nagydíj a barcelonai pálya miatt is vonzó helyszín lehet a fejlesztések bevetéséhez, hiszen egy klasszikus aszfaltcsíkról van szó, amelyről a csapatokoknak rengeteg információjuk van, tehát reprezentatív lehet a „tesztelés” szempontjából is.

Éppen ezért készülhet több csapat is fejlesztésekkel a Spanyol Nagydíjra, ahogyan tették sokáig szinte menetrendszerűen, amikor a futam még európai szezonnyitó volt (sőt, hosszú évekig a szezon előtti teszteknek is otthont adott, vagyis a csapatok és a versenyzők valóban „álmukból felébresztve” is jól ismerik).

A Ferrari számára a bajnoki csata tekintetében is fontos lenne a gyors javulás (egészen pontosan az, hogy közelebb tudjanak kerülni a Red Bullhoz, majd csökkenteni lemaradásukat), főleg a biztató monacói, majd a nullázást hozó kanadai hétvége után.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak